REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Noua Lege RCA nu conţine tariful de referinţă negociat cu ASF

Noua Lege RCA nu conţine tariful de referinţă negociat cu ASF

Replica API 21 septembrie 2016 | 00:00 186

Transportatorii rutieri:

Transportatorii rutieri:

Textul care prevedea introducerea tarifului de referinţă ca principiu de bază în construcţia tarifului de primă RCA a dispărut din proiectul de Lege pentru RCA faţă de forma iniţială negociată cu transportatorii, atenţionează patronatele din transporturi, într-un comunicat de presă citat de agerpres.ro.

„Textul care prevedea introducerea tarifului de referinţă ca principiu de bază în construcţia tarifului de primă RCA a dispărut faţă de forma iniţială negociată cu transportatorii, fiind de fapt un 'copy-paste' din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului care prevede ca tariful de referinţă să funcţioneze doar pentru o perioadă de 6 luni, ceea ce este inacceptabil din punct de vedere al transportatorilor.

O altă modificare este legată de dispariţia plafonului de 25% raportat cheltuielilor administrative şi de vânzare a poliţelor, ce fusese acceptat iniţial în forma negociată cu Comisia de buget-finanţe a Senatului. În numai două săptămâni, după proteste şi audieri, o parte dintre senatori îşi bat joc de piaţa de transport, modificând total netransparent ceea ce, anterior, fusese agreat şi asumat”, se menţionează în comunicatul amintit de agerpres.ro.

Patronatele din transporturi - FORT, UNTRR, APTE2002 şi APULUM - prezente marţi, prin reprezentant, la lucrările Comisiei pentru transporturi din Camera Deputaţilor pe proiectul de Lege RCA, susţin faptul că „materialul transmis de Senat către această comisie a fost modificat brutal în ultimele 24 de ore”.

În acest context, cele patru organizaţii patronale au solicitat membrilor Comisiei pentru transporturi din Camera Deputaţilor amânarea votului şi întocmirii raportului pe varianta transmisă de Senat, „tocmai pentru faptul că a fost modificată brutal şi netransparent, lucru pe care cu majoritatea celor prezenţi Comisia de Transporturi l-a agreat”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367