REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Nu se suplimentează microbuzele între Constanţa şi Năvodari. CJC vine cu o altă soluţie!

Nu se suplimentează microbuzele între Constanţa şi Năvodari. CJC vine cu o altă soluţie!

Replica API 24 mai 2017 | 07:40 605

Ar putea fi introdus un nou traseu

Ar putea fi introdus un nou traseu

În cadrul ședinței de Consiliu Județean Constanța, care a avut loc marți, 23 mai, două proiecte au fost retrase de pe ordinea de zi. Este vorba de proiectele de la numerele 15 și 16 de pe convocator. Ele fac referire la microbuzele de pe ruta Constanța-Mamaia-Năvodari. Motivul retragerii este că nu se consideră oportun să se suplimenteze în momentul de față numărul de microbuze.

Mai exact, este vorba despre „Proiect de hotărâre privind actualizarea Programului de transport public de persoane prin curse regulate în trafic judeţean pentru perioada 2014 – 2019, aprobat prin Hotărârea Consiliului Judeţean nr.400/2013, Operatorului de transport SC J.T.A. Transgroup SRL, pe cod traseu 077:Constanţa – Mamaia – Năvodari” și „Proiect de hotărâre privind actualizarea Programului de transport public de persoane prin curse regulate în trafic judeţean pentru perioada 2014 – 2019, aprobat prin Hotărârea Consiliului Judeţean nr.400/2013, Operatorului de transport SC Grup Media Sud Călători SA, pe cod traseu 076 :Constanţa – Mamaia – Năvodari”. Claudiu Palaz a explicat de ce au fost retrase proiectele.

„S-au făcut verificări pe aceste linii de transport și s-a constatat că sunt multe microbuze anulate. Proiectele priveau mărirea numărului de autobuze, ori nu cred că este o soluție acest lucru”, a afirmat Palaz. De asemenea, consilierul județean Daniel Turcu a făcut și el câteva precizări. „La firma Grup Media Sud nu se duce lipsă de microbuze.

Oricum problema nu este numărul de microbuze ci capacitatea acestora. La orele de vârf, microbuzele vin și pleacă conform programului. Actualizarea programului cu 5,6,7 microbuze nu ar fi rezolvat problema. Noi venim cu propunerea unui nou traseu, și anume Constanța-Mamaia-Năvodari-Lumina care să permită fluidizarea traficului de pasageri”, a spus Daniel Turcu.

Ambele firme de transport, deținute de oameni influenți

Menționăm că SC J.T.A. Transgroup SRL îi aparţine lui Victor Secuiu, socrul lui Jean Paul Tucan, actualmente membru în Biroul Naţional al ALDE. Totodată, SC Grup Media Sud Călători SA, al doilea transportator, este controlat prin interpuşi de către Cameliu Babinciuc, un apropiat al fostului primar Radu Mazăre, PSD-ist înfocat, personaj dubios, al cărui fiu, Andi Babinciuc este cercetat de DNA pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Va mai dau un exemplu de bataie de joc,transportul de calatori pe ruta Constanta-Independenta,asigurat de firma unui tatar,Nursen Transcom.La fel,bataia de joc e absoluta,pentru ca individul detine monopolul pe traseu,inca de pe vremea lui bonduelle si porcusor c-tinescu.Ia investigati putin si pe partea aia.Acolo de ce sa nu vina si altii,din moment ce acest patronel nu-si permite sa asigure conditii minime calatorilor?Ca doar nu mergem ca indienii ciorchine pe microbuz.
0
0
BOASCA BOGDAN ESTE CEL MAI MARE LINGAU
1
0
Gelil vrei si ruta asta? Alcoolistule!
0
3
Hai ca asta e articol comandat de capatinile de oaie.
0
2
Sa le ia licentele si sa I bage pe altii! Astia s au inbogatit..... Bv mazare!
1
0
alta linie, alte firme, autobuze noi si cu multe locuri. sa se termine cu gms-urile infecte!!!
5
0
Pe actualul traseu al GMS nu se poate face concurenta pt. ca a avut grija Consiliul Judetean in 2013. Un nou traseu ar permite concurenta si s-ar rezolva problema. Pe un nou traseu se poate pune conditia de 35 locuri minim. Pe traseul mostenit de GMS nu se poate schimba nimic pana in 2019.
6
0
Jean Tucan este un handi.capat mizerabil.
3
1
De ce,cei de la RATC,nu baga autobuze normale,cum sunt si in Constanta,asa cum era odata,si problemele s-ar rezolva,mai ales ca autobuzele sunt foarte incapatoare,au aer conditionat ,sunt dotate,au toate conditiile necesare!
8
1
Rusine , Turcu decide soarta oamenilor care fac naveta . Dumitrascu acum nu comentezi nimic . Jegosi de oameni cu PMP vostru . Chelaru se chinuie sa mareasca numarul microbuzelor si veniti voi mari destepti .
2
5
Astia nu sunt sanatosi...cum dracu sa crezi ca sunt destule microbuze!!?? Pe ce lume traiesc avortonii astia!?
4
2
cum nu e nevoie de mai multe microbuze ? vino dimineata si stai pe bord , da ultimii doi acolo stau , si apoi sa vorbesti . CUM RAMANE CU RESPECTAREA NR DE LOCURI ? URMARITI , CINEVA CIVIL , ZILNIC INTRE 06-09 am SI FILMATI TOATE MICROBUZELE GMS. VEDETI CAM CATI PASAGERI URCA INTR-O MASINA . SA VINA O ALTA FIRM IN LOCUL GMS CU AUTOBUZE DE MINIM36 LOCURI .
10
0
Ma nene mai lasati si alte firme pe traseu ...Asa rezolvati problema ,nu mai tineti de ciolan ca e loc pentru toata lumea ...
11
0
Pentru transportul urban si inter urban trebuiesc trei linii de metrou pe rutele Navodari ,Ovidiu,Gara Conatanta, Pescarie, Gara Ct.,Basarabisi Constanta Gara Mangaliasi si trei linii de tranvai greu, pe rutele Navodari ,1 Mamaia ,Gara Constanta;2l pe Bulevardul Soveja si 3l pe Bd.Aurel Vlaicu.Lucrurile terbuiesc facute in timp si cu ajutorul fondurilor europene.Calatoriile vor fi mai sigure si rapide. Dar politicienilor nostrii nici nu le trece prin cap , ce vrei sa piarda contractele.
8
0
Normal ca sunt destule microbuze, interese private,pai sunt ale lor , cunostinte , spagari, toata " fauna" "de rahati cu 4 clase ,fostii repetenti ai liceelor comuniste sau plozii lor fara educatie cu diplome cumparate. Autobuzele ce problema au? Practic jigodiile care detin microbuze pe rute cum sunt agigea , eforie , navodari nu au concurenta si transporta oamenii in conditiile impuse de ei; ce tara de cacat.
10
0
De ce nu se pune probla la confortul calatorilor,ca stau ca sardelele asta se stie dar mizeria dinicrobuze,ca nu poti sa te tii de un scaun,daca stai in pcioare cat de imputit este ,mergeti pe alte rute si vedeti ce confort au!
6
0
Eu inteleg ca Pmp se pune impotriva reglementarii transportului jalnic dintre Navodari si Mamaia. Bai Turcu - copil prost - un traseu Navodari - Mamaia- Navodari - Lumina ? Esti prost, lungesti un traseu existent si asta nu inseamna rezolvarea problemei. Daca aprobati proiectul ala de hotarare poate mergeam si noi regula la serviciu dimineata, nu mai stateam ca sardelele, unul peste altul. La gara cu Palaz, Turcu si Dumitrascu l
10
1
Daniel Turcu? ??O zdeanta un nimeni,ce om de rahat
12
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367