REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Nu vă mai lăsaţi poşetele în cărucioarele de cumpărături: hoţii din Constanţa nu iartă nimic!

Nu vă mai lăsaţi poşetele în cărucioarele de cumpărături: hoţii din Constanţa nu iartă nimic!

Replica API 19 septembrie 2014 | 00:37 235

6 cazuri în ultima perioadă

6 cazuri în ultima perioadă

Mare atenţie, constănţeni! Hoţii şi-au îndreptat atenţia, în ultima perioadă spre hipermarketuri şi instituţii publice, pândind genţile lăsate nesupravegheate. Sesizări au fost şi cu privire la Kaufland, Lidl, dar şi alte mari magazine, unde femeile, în general, au tendinţa de a-şi lăsa poşetele în căruciorul de cumpărături. Şuţii nu au nevoie decât de câteva momente, atât cât respectiva persoană se întoarce cu spatele pentru a lua un produs de pe raft. În luna în curs s-au înregistrat circa 6 astfel de cazuri.

Pe lângă furturile din locuinţe, autoturisme sau societăţi comerciale, există şi categoria de „pungaşi” sau „şuţi”, care apelează fie la tâlhării directe prin folosirea actelor de violenţă, fie la diferite metode de a prinde în plasă oamenii. Tehnicile lor au tot fost aduse în prim plan, fie că este vorba de „îndrăgostiţii”, când o femeie însărcinată se plimbă la braţul unui bărbat, intră în vorbă cu oamenii, iar alţii vin prin învăluire şi caută prin bunurile acestora, sau „prosopul”, când un individ se plimbă cu un prosop lung pe braţ, se face că scapă ceva şi astfel fură din genţile pe care le ochesc. O altă metodă aplicată în hipermarketuri, în general prin magazinele cu articole îmbrăcăminte, este „umeraşul”. Infractorii sunt foarte politicoşi şi bine îmbrăcaţi, se apropie de potenţiala victimă, ţinând în mână un umeraş cu un articol de îmbrăcăminte, cerând păreri, întrucât haina ar fi pentru o rudă. În timp ce discuţia curge, interlocutorul este buzunărit fără să-şi dea seama. Mai există şi moduri, precum „cureaua” sau „canciocul” şi câte şi mai câte.

Aşadar, mare atenţie la cine vă abordează pe stradă, mai ales cu texte legate de faptul că v-ar cunoaşte de undeva. Au fost mai multe cazuri, între care unul petrecut în 2013, când Aurel David, de 53 de ani, din Medgidia, a acostat un constănţean, întrebându-l ce mai face. A încercat să-l convingă că se cunosc de când avea piciorul rupt. S-a apropiat şi i-a arătat omului unde avea fractura, după care l-a apucat de curea şi l-a zgâlţâit de câteva ori, spunându-i prieteneşte: „Hai, mă, chiar nu mă mai ştii?”. În acel timp i-a dispărut portofelul. Cele mai dese astfel de cazuri se petrec în staţiile mijloacelor de transport în comun. Însă, în ultima perioadă, hoţii şi-au îndreptat atenţia cu precădere spre poşetele femeilor. Aceştia sunt cu ochii în patru prin hipermarketuri şi instituţii publice, pândind genţile lăsate nesupravegheate fie şi pentru câteva momente.

Potrivit oamenilor legii, în luna în curs au fost aproximativ 6 sesizări, care indicau că mai multe persoane au rămas fără bunuri - portofel, telefon mobil- în timp ce se aflau în Kaufland, Lidl, cât şi alte hipermarketuri, dar şi în instituţiile publice. Anchetatorii au spus că hoţii şi-au îndreptat atenţia către poşetele lăsate în cărucioarele de cumpărături, iar când persoana se întoarce cu spatele, spre a lua ceva de pe raft, individul caută în geantă. Nu o ia cu totul pentru că ar naşte suspiciuni, doar scotoceşte, astfel neputând interveni nimeni, considerând că poate e soţul /însoţitorul. Furturi au fost semnalate şi din instituţiile publice, când doamnele îşi lasă poşeta pe tejghea spre a plăti o factură. Poliţiştii atrag atenţia constănţenilor să fie atenţi şi să nu-şi lase bunurile nesupravegheate, iar dacă devin victimele unor infracţiuni, să sune de urgenţă la 112.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102