REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
8.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

O fetiţă, înşelată prin metoda Accidentul: a dat bijuteriile familiei, să-şi salveze mama!

O fetiţă, înşelată prin metoda Accidentul: a dat bijuteriile familiei, să-şi salveze mama!

Replica API 31 martie 2015 | 23:42 157

Escrocii au profitat de naivitatea unei copile

Escrocii au profitat de naivitatea unei copile

Indivizii care au fost prinşi de poliţiştii constănţeni, în urma unui flagrant, au înşelat şi o fetiţă de numai 10 ani. Este vorba despre metoda „Accidentul”. Fetiţa a fost sunată şi i s-a spus că mama ei a provocat un accident rutier. Copila a adunat toate bijuteriile din casă, în valoare de circa 1.500 de lei şi suma de 300 de lei, pe care le-a dat unui presupus avocat.

Totul s-a petrecut în luna februarie a acestui an, iar escrocii sunt cei prinşi de poliţiştii constănţeni. Reamintim că poliţiştii au demarat anchete de proporţii şi au reuşit prinderea în flagrant a unor suspecţi, în seara de joi, 5 martie, în Tomis Nord, după care au continuat cercetările şi au dat de urma altor făptaşi. Este vorba de indivizi din Constanţa, Medgidia, Mihail Kogălniceanu, dar şi din alte judeţe, care nu au ocupaţii şi mai toţi sunt cunoscuţi cu antecedente penale. Au urmat percheziţii, infractorii ajungând după gratii. Totodată, menţionăm că implicaţi erau şi deţinuţi din Penitenciarul Galaţi. Arestaţi au fost: Avram Robert Constantin, Ungureanu Valentin, Păun Laurenţiu, Dumitru Maria pe când Ştefan Elena- Cătălina a fost lăsată în arest la domiciliu pentru o perioadă de 60 zile. Apoi, după gratii a ajuns şi Marinela Labă, dar acum se află în libertate sub control judiciar, pe când Maria Dumitru a fost lăsată în arest la domiciliu. Toţi erau implicaţi în escrocheriile denumite generic „Metoda Accidentul” care se bazează pe impactul emoţional al victimelor. Mai exact, o persoană este sunată de un presupus avocat, poliţist sau procuror, aducându-i-se la cunoştinţă faptul că un membru al familiei a provocat un accident rutier, iar pentru scăparea acestuia de întocmirea unui dosar penal este nevoie de o sumă de bani.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369