REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

O localitate întreagă, revendicată de urmaşii unui nobil maghiar

O localitate întreagă, revendicată de urmaşii unui nobil maghiar

Replica API 22 mai 2017 | 19:25 491

O întreagă localitate Bihor a fost revendicată de urmaşii unui nobil maghiar. Strămoşul oamenilor a deţinut aproape tot terenul pe care este construit satul cu mai bine de un secol. Sătenii susţin, însă, că înaintaşii lor au cumpărat terenul cu acte în regulă de la proprietarul de atunci, groful Adorian Bartoş, notează stiripesurse.ro.

Localnicii din Sacalasău Nou spun că familia Bartoș, care avea terenurile din zonă, a vândut pământul pe care cei 12 descendenți ai săi îl revendică în prezent.

Oamenii au dovezi, arătând contractele de vânzare-cumpărare, spunând că nu pot ceda așa ușor un bun moștenit de la buncii lor, mai notează stiripesurse.ro.

„Se bazează pe un CF care este incomplet. Dar, numitul Bartoş Gabor şi-a vândut acest teren locuitorilor din Sacalasăul Nou, numai că aceştia nu şi-au intabulat pământul respectiv. Deci există anumite contracte de mâna fără a fi intabulate.”, a declarat Florin Magui, primarul din Derna.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ati auzit de noaptea Sf Bartolomeu. O sa ma comentati iar ca sunt extremist. OK as face altfel - ajutor de la stat ca sa ne paraseasca dar nu mai mult de 40 000 E si toate bunurile lor raman aici si le valorifica statul. Cine ramane sa se supuna legilor acestei tari. Ce e aia autonomie. Valabil si pentru mache.
2
0
printu Charlie si cumpara!S-au invatat strainii la noi si li se par dulci toate.vin ca mustele atrase de cacat in iarba.apoi se pun garduri si se deschid resorturi de lux,pentru milionari.pe lista de ,,cumparaturi,,e Techirghiolul,sa facem tot posibilul sa privatizam lacul,ca noi ca romani suntem idioti si nu ne putem gospodari in curtea noastra,trebuie sa vin poponarii din germania sa ne ,,educe si sa faca administratie,,.Ce-aveti ba cu poponarii si ele sunt ,,femei,,.
2
0
Muie tuturor bozgorilor din tara si statului ca nu face nimic cu boraturile astea !
2
0
Daca autoritatile dorm ungurii cu acte false sau valabile acum 100 de ani vor lua tot din Transilvania. Si eu am cateva pietre inscriptionate ca sunt urmasul lui Decebal. Vreau toata Romania, Basarabia, Ungaria si ceva din Serbia, Ucraina, etc. Cred ca Romania o iau repede nu stiu cu restul cum ma descurc.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614