REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
17.9° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

O nouă expertiză financiar-contabilă dispusă în dosarul coreenilor cu firme în Mangalia!

O nouă expertiză financiar-contabilă dispusă în dosarul coreenilor cu firme în Mangalia!

Replica API 13 mai 2016 | 00:13 334

„Căpuşele” de la DMHI

„Căpuşele” de la DMHI

Un nou termen a avut loc în procesul coreenilor care au înşelat statul român cu ajutorul unui inspector ANAF. Curtea de Apel Constanţa, la data de 11 mai anul curent, a stabilit mai multe obiective pentru expertiza financiar-contabilă.

Astfel, trebuie să se precizeze dacă prin activităţile desfăşurate (relaţii comerciale şi alte operaţiuni) de următoarele societăţi comerciale au fost cauzate prejudicii bugetului de stat, în caz afirmativ să se stabilească natura prejudiciilor, modalitatea în care acestea au fost produse şi cuantumul acestora, fiind vorba despre societăţile Skeleton Engineering SRL, Lachesis International SRL, General Electric Sky SRL, Enav Prod, Jun Who Electricity, Daekwang Technology Improvement etc.

Amintim că un funcţionar public de execuţie din cadrul ANAF/DGFP Biroul Mangalia, respectiv Cătălin Prisacaru, a fost trimis în judecată alături de mai mulţi coreeni dar şi cetăţeni români, aceştia în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale. Mai exact, Prisacaru este acuzat pentru comiterea mai multor infracţiuni, între care că a desfăşurat, prin intermediul paravanului unei firme administrate de soţia sa, activităţi de evidenţă financiar contabilă pentru mai multe societăţi aflate de altfel în portofoliul său de verificare fiscală, (deşi avea calitatea de inspector fiscal la ANAF Mangalia şi pe cale de consecinţă era incompatibil). De asemenea, el i-ar fi sprijinit pe ceilalţi administratori să săvârşească infracţiunea de evaziune fiscală.

Liliana CHIRU

Citeşte şi:

http://www.replicaonline.ro/coreeni-cu-firme-in-mangalia-ajutati-de-un-functionar-anaf-sa-insele-statul-roman-230600/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369