REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

O nouă metodă de escrocherie a ajuns şi la Constanţa? Iată ce se întâmplă pe bulevardul I.C. Brătianu

O nouă metodă de escrocherie a ajuns şi la Constanţa? Iată ce se întâmplă pe bulevardul I.C. Brătianu

Replica API 11 iunie 2015 | 23:35 921

Pe modelul ruşilor

Pe modelul ruşilor

Un bărbat a leşinat în plină stradă pe bulevardul I.C. Brătianu, imaginile fiind surprinse de camera video montată pe un autoturism care trecea prin zonă. Numai că, şoferul a oprit maşina ceva mai departe de locul cu pricina pentru a observa ce se întâmplă. Surpriză! Se pare că „leşinatul” şi-a revenit imediat, lângă el ajungând numaidecât mai multe persoane de etnie romă care au început să râdă întrucât nu respectivul a reuşit să oprească pe nimeni. Dacă lucrurile stau chiar aşa, clar este vorba desre o metodă de escrocherie, des întâlnită peste hotare.

„Insurance Scam” cum este cunoscută în alte ţări se pare că a ajuns şi la Constanţa! Este vorba despre o escrocherie pusă în aplicare de anumiţi indivizi pentru a se alege cu bani. Mai exact, o persoană stă pe trotuar şi urmăreşte circulaţia rutieră, arucându-se pe carosabil pentru a se lovi de un autoturism, atunci când acesta se apropie cu viteză redusă, pentru a nu-şi pune viaţa în pericol, normal! Ulterior, aşa-zisa persoană vătămată cere bani şoferului pentru a evita drumurile la Poliţie şi instanţele de judecată. Pe internet există multe imagini video surprinse în trafic, chiar şi compilaţii cu astfel de încercări, cel mai des întâlnite fiind în Rusia. Se pare că de muncă au avut şi persoanele de etnie romă din cartierul Palas, care au răsfoit internetul şi s-au pus pe treabă. Astfel, aceştia au şi trecut la atac, o astfel de încercare fiind surprinsă în trafic, pe bulevardul I.C. brătianu, în apropiere de sediul Jandarmeriei, în luna aprilie anul curent. Pe imagini se poate observa cum un bărbat leşină pe carosabil, însă filmuleţul postat pe trafictube.ro vine şi cu explicaţii din partea şoferului: „La ultima intersecţie cu un drum fără prioritate de unde iese acel Audi negru erau 4 cetăţeni de etnie romă care aşteptau că să oprească o maşină. După ce l-am văzut că a căzut, am oprit 20 de metri mai încolo de locul în care a căzut şi am parcat pentru a vedea ce se întâmplă. Nici nu apuc să opresc bine că el se ridică. În acelaşi timp ajung şi cefele late lângă el şi râdeau că nu a reuşit să oprească nimic. Era vechea scamatorie cu opritul maşinilor (martori că l-a lovit şi că să se scape de poliţie şi declaraţii nişte bani şi gata)”. Din câte se pare, în ziua respectivă indivizii nu au reuşit să fraierească pe nimeni, însă „exerciţiile” continuă. Prin urmare, mare atenţie, constănţeni!

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367