REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

O schimbare majoră a impozitării veniturilor nu trebuie făcută din scurt; necesită educarea populației și rezolvarea problemelor administrative

O schimbare majoră a impozitării veniturilor nu trebuie făcută din scurt; necesită educarea populației și rezolvarea problemelor administrative

Replica API 22 aprilie 2017 | 00:00 258

Bădin:

Bădin:

Dan Bădin

O schimbare majoră a modalității de fiscalizare nu trebuie făcută din scurt, din acest motiv nu ar fi oportun ca proiectul privind impozitarea globală a gospodăriilor să intre în vigoare chiar de anul viitor, consideră Dan Bădin, partener coordonator Servicii fiscale și juridice în cadrul Deloitte România.

Acesta a explicat că un asemenea proiect are nevoie, înainte de a fi adoptat, de dezbateri publice ample, de educarea populației și de rezolvarea problemelor administrative, astfel încât aplicarea lui să rezolve probleme, să aducă beneficii și nu doar "să aducă schimbare de dragul schimbării".

În context, Bădin a dat exemplul altor țări care au avut nevoie de o perioadă de 3 până la 10 ani pentru astfel de schimbări legislative importante.

"Din punctul meu de vedere, aș zice că o astfel de lege poate nu ar fi oportun să intre în vigoare de anul viitor, așa cum se dorește. O astfel de lege, care aduce o schimbare majoră în modalitatea de fiscalizare, trebuie în primul rând să fie supusă unor dezbateri publice ample, generoase, astfel încât să ne asigurăm că forma finală va rezolva probleme și va aduce niște beneficii. Nu doar să aducă o schimbare de dragul schimbării. Un al doilea lucru care mi se pare extrem de important îl reprezintă educarea populației. Nivelul de educație financiară în România este unul dintre cele mai mici din UE, deci este nevoie de timp, oameni, bani, efort. A treia problemă este cea administrativă, care ar trebui rezolvată înainte de a intra în vigoare o astfel de lege. În alte țări, când are loc schimbare legislativă majoră, se fac analize, evaluări, consultări care pot să dureze, trei, cinci ani. Câteodată trec și 10 ani de la inițierea discuțiilor până la intrarea în vigoare. La noi se întâmplă în mai puțin de un an. Aș spune că suntem foarte optimiști. Putem să o facem, pentru că până la urmă nu este nevoie decât de voință politică pentru a aproba o lege, dar cred că problemele administrative și efortul populației de a-și face declarațiile și de a calcula corect vor fi destul de mari", a explicat Dan Bădin conform AGERPRES.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Americanii au implementat in multi ani de la inceputurile tezelor economice moderne acest model de impunere fiscala! Ei sunt educati de mici, din scoala despre modul in care isi vor urmari singuri castigurile anuale , deducerile si platile impozitelor! La noi , vrem sa o facem peste noapte... Pai avem persoane care sa se ocupe de toti cei care au nevoie de urmarirea, controlul , completarea documentelor, inregistrarea cheltuielilor... Si sunt ei si de buna credinta? Ne grabim , sa bifam inca o realizare exceptionala a prezentului guvern ! Vai de capul nostru!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218