REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Oamenii legii continuă să controleze microbuzele de transport persoane

Oamenii legii continuă să controleze microbuzele de transport persoane

Replica API 14 februarie 2017 | 00:03 361

În această săptămână, Poliţia Română desfăşoară acţiunea truck&bus pentru verificarea legalităţii transporturilor rutiere de persoane şi mărfuri, în cadrul Calendarului Operaţiunilor TISPOL. Activităţile de control se desfăşoară simultan în toate statele membre ale U.E., conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL), pentru prevenire a accidentelor rutiere grave.

Mai exact, în perioada 13 – 19 februarie a.c., Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române coordonează, la nivel naţional, o acţiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.

Activitatea se desfăşoară în conformitate cu Planul de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL), la care România este parte şi are ca scop prevenirea încălcării normelor rutiere privind transporturile rutiere de mărfuri şi persoane, pentru prevenire a accidentelor rutiere grave. În cadrul acțiunii vor fi verificate autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi cele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Activitatea vizează depistarea transporturilor ilicite de mărfuri şi persoane, prevenirea conducerii vehiculelor sub influenţa alcoolului sau a drogurilor, purtarea centurii de siguranţă, respectarea perioadelor de conducere şi de odihnă, a dimensiunilor de masă şi gabarit, deţinerea certificatului de competenţă profesională şi a documentelor de transport, a inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii de răspundere civilă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Buna initiativa dar sa o tineti mai mult in vigoare,soferii s-au facut oamenii de pe urma transportului public pe drumurile publice.
0
0
Vorba romanului, frectie la picior de lemn. Fac naveta Eforie - Constanta cu Metropolitan. Firma aceasta isi bate joc de calatori groaznic. Dimineata ne calcam in picioare in autobuze, noi navetistii. Baga pe traseu masini mici in loc sa bage masini mari, si asta de ani de zile. Cand aud ca e politia pe traseu si ii amendeaza ca iau oameni in picioare ne dau jos prin statii si ne lasa sa stam acolo pana vine un microbuz mai gol. Bataie de joc. Monopolul pe ruta C-ta Mangalia e strigator la cer. Si asta fiindca firma Metropolitan este sponsorul PSD-ului.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218