REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
17.9° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

Oamenii străzii din Constanța, salvați de la îngheț

Oamenii străzii din Constanța, salvați de la îngheț

Replica API 6 ianuarie 2016 | 23:53 304

Nouă persoane fără adapost preluate de Ambulanță și duse la spital

Nouă persoane fără adapost preluate de Ambulanță și duse la spital

Nouă persoane fără adăpost au fost preluate de pe străzi de către Ambulanță și duse la spital. Medicii din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă și cei de la Unitatea de Primire Urgențe au acordat, în primele cinci zile ale anului 2016, îngrijiri medicale unui număr de nouă oameni fără adăpost. La adăpostul situat lângă Gravity Park au ajuns trei persoane în cursul zilei de luni, 4 ianuarie a.c.. ”Ieri au fost transferate trei persoane după ce au fost evaluate în Urgență”, spun medicii constănțeni. De precizat faptul că Primăria Constanța a anunțat că sunt pregătite 20 de paturi, pături și ceai cald pentru persoanele consultate în Unitatea de Primire Urgențe (UPU) și trimise la adăpostul situat pe strada Soveja.

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a anunțat marți, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că au fost salvate de la îngheț 42 de persoane fără adăpost, care au fost identificate și transportate la centrele sociale de către unitățile de Ambulanță. Ministerul Sănătății (MS) recomandă populației ca în zilele cu temperaturi extrem de scăzute să asculte sfatul medicilor, să evite deplasările în spații deschise și expunerea la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor și să consume alimente bogate în proteine, fructe și legume. Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății remis luni, în cazul în care este necesară deplasarea în spații deschise, este recomandată folosirea mijloacelor de protecție adecvate - căciuli, mănuși etc. Trebuie evitată expunerea prelungită a mâinilor și picioarelor la temperaturi scăzute pentru a se feri de degerături. De asemenea, în cazul simptomelor de răceală, trebuie evitată automedicația și este recomandată consultarea medicului. Specialiștii de sănătate publică din Ministerul Sănătății recomandă ca persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cardiace și respiratorii, să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiții de temperaturi scăzute. Sunt indicate consumul de alimente bogate în proteine și grăsimi nesaturate, fructe, legume și evitarea băuturilor alcoolice, precizează sursa citată. Potrivit MS, în această perioadă, trebuie să se acorde o atenție specială copiilor - aceștia nu trebuie lăsați să aștepte în interiorul autovehiculelor parcate sau să fie transportați pe distanțe lungi în vehicule fără posibilități de climatizare și neechipate corespunzător. De asemenea, locuințele și spațiile închise de locuit trebuie să fie încălzite corespunzător și trebuie evitată utilizarea instalațiilor improvizate, care pot duce la intoxicații cu monoxid de carbon. MS a reluat atenționarea către direcțiile de Sănătate Publică județene și a Municipiului București pentru a lua toate măsurile care se impun la nivelul unităților sanitare, astfel încât acestea să poată primi, tria și interna un număr mai mare de pacienți, pe perioada vizată. De asemenea, MS a solicitat Direcțiilor de Sănătate Publica să verifice stocurile de medicamente necesare pentru tratamentul pacienților afectați de temperaturile scăzute din această perioadă. Serviciile de ambulantă județene au fost avertizate să suplimenteze numărul de echipaje și să doteze corespunzător mașinile de intervenție, în funcție de necesitățile din teren.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369