REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

"Odică fără frică": s-a automutilat prin penitenciarul Poarta Albă şi acum s-a apucat de furat la Năvodari

"Odică fără frică": s-a automutilat prin penitenciarul Poarta Albă şi acum s-a apucat de furat la Năvodari

Replica API 12 septembrie 2014 | 00:00 378

Recidivist... notoriu

Recidivist... notoriu

Florin Laurenţiu Odică, de 37 de ani, nu are frică de nimeni şi nimic. A fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru tâlhărie, însă, pe timpul detenţiei, şi-a bătut joc de angajaţii Penitenciarului Poarta Albă cum a ştiut el mai bine. Cum avea chef să iasă la aer, să mai schimbe peisajul, se apuca să se automutileze. Timpul a trecut, individul a fost eliberat, iar acum s-a apucat de furat prin Năvodari.

Poliţiştii din Năvodari au fost sesizaţi, la data de 11 septembrie a.c., despre faptul că, în perioada 3 - 10.09.2014, o persoană necunoscută a sustras din curtea unei locuinţe din localitate mai multe bunuri. În urma activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii l-au identificat pe Florin Laurenţiu Odică, de 37 de ani, recidivist, bănuit de comiterea faptei. Faţă de acesta s-a luat măsura reţinerii pe o perioada de 24 de ore, iar la aceeaşi dată, a fost prezentat Parchetului şi Instanţei de Judecată cu propunere de arestare preventivă. Prejudiciul a fost recuperat şi predat părţii vătămate, cel în cauză fiind introdus în arestul IPJ Constanţa. Însă, "Odică fără frică", este o mai veche cunoştinţă a oamenilor legii. În trecut se ocupa cu tâlhăriile, motiv pentru care, în anul 2008, se afla la Penitenciarul Poarta Albă, unde avea de ispăşit 6 ani de închisoare. Era inclus într-un program în care avea destulă libertate, ocupându-se de treburi gospodăreşti, dar, cum a fost implicat într-un scandal cu un alt deţinut, i s-a tăiat "macaroana". Supărat că trebuie să stea numai în celulă, Odică s-a apucat să-şi bată joc de angajaţii penitenciarului. Şi-a bătut de vreo patru ori cuie în cap, fiind astfel transportat la spital. Ajuns acolo, se răzgândea şi nu îşi dădea acordul pentru o intervenţie chirurgicală. Cum, fără acordul lui, medicii nu puteau face nimic, era adus înapoi, în penitenciar. Aici, îl apucau durerile şi vroia la spital. Ajuns acolo, iar se răzgândea şi tot aşa. În toate aceste curse spital - penitenciar, individul a ajuns chiar şi la o unitate spitalicească din Bucureşti, unde nu s-a abătut de la regulă, bineînţeles. Acum, iată că va ajunge, din nou în arest şi, cel mai probabil, la vechii lui colegi din penitenciar.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218