REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Ofiţerii BCCO Constanţa au ajutat la prinderea unor traficanţi de droguri din Tulcea

Ofiţerii BCCO Constanţa au ajutat la prinderea unor traficanţi de droguri din Tulcea

Replica API 1 aprilie 2014 | 00:00 862

10 de percheziţii

10 de percheziţii

O grupare cu rădăcini adânci înfipte în Tulcea a fost destructurată, la acţiune participând şi oamenii legii din Constanţa. Capul "afacerii" este Ioan Valeriu Soporan, cunoscut ca "individul care otrăveşte copiii", el fiind prins de mai multe ori în timp ce vindea droguri. Acesta a recrutat mai multe persoane, astfel luând naştere gruparea infracţională de faţă. Însă, în urma mai multor percheziţii domiciliare, mai mulţi indivizi au ajuns după gratii.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Tulcea împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Tulcea - Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi Serviciul Criminalistic au efectuat un număr de 10 de percheziţii pe raza municipiului Tulcea, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale structurată pe mai multe paliere, specializată în infracţiuni de trafic de droguri de risc şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2014, pe raza municipiului Tulcea, sub coordonarea numiţilor Ioan Valeriu Soporan şi Lucian Costel Vasilică, s-a constituit o grupare infracţională, la care au aderat mai multe persoane, specializată în procurarea, deţinerea şi comercializarea de droguri şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. Drogurile erau destinate comercializării pe raza municipiului Tulcea. Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare au fost ridicate de la locuinţele suspecţilor, droguri şi produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, precum şi dispozitive pentru confecţionarea artizanală a ţigaretelor. Procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Tulcea au dispus măsura preventivă a reţinerii faţă de 6 persoane iar instanţa competentă a dispus arestarea preventivă a acestora. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.

"Menţionăm că persoanele cercetate în prezenta cauză beneficiază de garanţia legală şi constituţională a prezumţiei de nevinovăţie", au precizat procurorii DIICOT. Menţionăm că Ioan Valeriu Soporan este vechi în "breaslă", el mai fiind prins, în nenumărate rânduri, în perioada 2012 - 2013 procurorii DIICOT organizând şi atunci mai multe percheziţii domiciliare. De asemenea, individul este cunoscut în Tulcea ca "cel care otrăveşte copiii" întrucât îi convingea să se apuce de droguri, astfel făcându-şi rost de clienţi. Alt individ este Vlad Adrian Doru, zis Vanea, care, de asemenea, a fost prins de mai multe ori în timp ce vindea droguri. Cu mandat de arestare preventivă s-au mai ales şi: Ionuţ Sultan, Vlad Adrian Doru, Ilie Poltorac şi Neculae Trifan.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369