REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Oil Terminal îi transmite senatorului Chiru că nu poluează Constanţa şi nici nu exploatează conducte în anumite cartiere!

Oil Terminal îi transmite senatorului Chiru că nu poluează Constanţa şi nici nu exploatează conducte în anumite cartiere!

Replica API 30 iunie 2016 | 00:32 158

În atenţia locuitorilor din zonele Far, CET, Abator şi Gară

În atenţia locuitorilor din zonele Far, CET, Abator şi Gară

Oil Terminal a reacţionat în urma unor „informaţii apărute în spaţiul public” cu privire la activitatea sa şi insistă, într-un raport emis ieri, că nu poluează Constanţa. Mai mult, analizele realizate în mai multe laboratoare indică valori sub limita de detecţie, susţine Oil Terminal. Precizările vin în contextul unei interpelări a senatorului Christian Gigi Chiru, care consideră, printre altele, că Oil Terminal exploatează conducte în cartierele Far, CET, Abator şi Gară, ceea ce, aşa cum îi transmite compania petrolieră, nu este adevărat. Prin urmare, senatorul s-a grăbit să formuleze o luare de poziţie bazată pe date eronate!

„Oil Terminal este o societate al cărei obiect de activitate cuprinde efectuarea prestaţiilor de servicii privind primirea, încărcarea, descărcarea, depozitarea şi condiţionarea ţiţeiului, produselor petroliere, petrochimice şi chimice lichide pentru import, export şi tranzit, deci, prin natura activităţii sale, prezintă potenţial de poluator. Societatea Oil Terminal SA are ca acţionar majoritar (59,62%) Statul Român prin Ministerul Energiei şi deţine autorizaţiile de mediu nr. 343/13.09.2013 pentru Secţia Platformă Port, 439/14.11.2013 pentru Secţia Platformă Nord I şi 504/13.12.2013 pentru Secţia Platformă Sud, revizuite, cu valabilitate 10 ani, fără program de conformare, precum şi autorizaţie de gospodărire a apelor nr. 138/2014. Activitatea privind protecţia mediului se realizează în baza prevederilor şi condiţiilor impuse în actele de reglementare pe linie de mediu şi presupune: monitorizarea lunară a apelor uzate evacuate; monitorizarea săptămânală a forajelor de observaţie şi extracţie a pânzei freatice; monitorizarea trimestrială a aerului perimetral; monitorizarea anuală a emisiilor la coşul centralelor termice; monitorizarea semestrială a solului”, se arată într-un comunicat Oil Terminal. „Toate analizele efectuate în ultimii ani în laboratoarele terţe acreditate nu au evidenţiat depăşiri ale limitelor impuse de legislaţie sau de alte acte de reglementare. În urma verificării calităţii aerului din zona rezidenţială în laboratoarele proprii cât şi în cele externe acreditate au rezultat valori sub limita de detecţie la toţi indicatorii impuşi pentru monitorizare prin autorizaţia de mediu. Procesul de monitorizare este însoţit permanent de acţiunile necesare diminuării impactului activităţii noastre asupra mediului şi pentru controlul poluării istorice. În acest sens au fost realizate foraje de monitorizare şi extracţie a pânzei freatice contaminate, s-au eliminat toate batalurile (depozitele de deşeuri petroliere de pe sol) şi se monitorizează permanent aspectele de mediu. Anual, autorităţile de mediu şi cele pentru situaţii de urgenţă verifică pe teren conformitatea activităţii societăţii noastre cu prevederile Legii 59/2016 care a înlocuit HG 804/2007 privind controlul pericolelor de accident major în care sunt implicate substanţe periculoase. Societatea are şi aplică un plan de întreţinere şi modernizare a instalaţiilor sale pentru a preveni eventualele accidente tehnice ce pot produce poluare. De asemenea, există un plan de intervenţie în caz de accident tehnic (poluare) conform legislaţiei în vigoare. Conducerea companiei Oil Terminal precizează că, în cartierele Far, CET, Abator şi Gară nu deţine şi nu exploatează conducte”, se încheie raportul Oil Terminal.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102