REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
17.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Oprea: UNPR înțelege partea sa de responsabilitate în consensul național

Oprea: UNPR înțelege partea sa de responsabilitate în consensul național

Replica API 21 aprilie 2015 | 00:18 182

UNPR înțelege în mod constructiv partea sa de responsabilitate în ceea ce privește consensul național, dar așteaptă și de la celelalte partide politice să-și asume această responsabilitate, a declarat, luni, președintele formațiunii, Gabriel Oprea, după consultările avute cu șeful statului, la Palatul Cotroceni.

"Consensul presupune întotdeauna cooperare și chiar, uneori, compromisuri atât pentru Putere, cât și pentru Opoziție. Nu există premianți sau repetenți când vorbim de consensul României", a adăugat Oprea.

Potrivit acestuia, Codul electoral trebuie schimbat "cât mai urgent", fiind, de asemenea, necesare "proceduri clare, legale pentru ca Justiția să nu fie obstrucționată în Parlamentul României".

Liderul UNPR a adăugat că formațiunea sa îl sprijină "necondiționat" pe președintele Klaus Iohannis "mai ales în proiectele naționale și mai ales în proiectele (...) care asigură creșterea securității României".

La rândul său, ministrul delegat pentru Relația cu Parlamentul, Eugen Nicolicea, vicepreședinte al UNPR, a arătat că, în ceea ce privește integritatea și imunitățile, formațiunea din care face parte a propus ca parlamentarului incompatibil să-i înceteze mandatul fără vot în Parlament.

"Am stabilit termene clare și scurte și sunt adoptate deja în Statutul deputatului și senatorului: trei zile la comisie, cinci zile la plen, mai puțin neputându-se datorită încălcării drepturilor prevăzute în deciziile Curții Constituționale. Cu privire la ridicările de imunități, tot noi am propus — și s-a adoptat deja — modificarea statutului în sensul adoptării unei majorități mici, majoritatea celor prezenți, pentru hotărârile în care se ridică imunitatea.

Cu privire la legile electorale, sprijinim consensul degajat în Parlament, având și o notă proprie și anume faptul că dorim să se actualizeze listele electorale din țară și din registrul care se va înființa pentru diaspora", a explicat Nicolicea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369