REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Oraşul Ovidiu, o săptămână de sărbătoare cu triplă semnificaţie

Oraşul Ovidiu, o săptămână de sărbătoare cu triplă semnificaţie

Replica API 28 iunie 2017 | 00:57 424

Într-o conferință de presă, organizată pe debarcaderul din orașul Ovidiu, primarul orașului, George Scupra, a prezentat luni, 26 iunie, acțiunile care vor marca mai multe evenimente de interes local și național din localitate. 2000 de ani de la moartea poetului Ovidiu a pus pe harta internațională orașul.

Seria evenimentelor majore, care sunt în număr de trei, va debuta pe 27 iunie, finalul fiind pe 2 iulie.

Primul eveniment major este reprezentat de prima ediție a Simpozionului „Ovidienii”, care va fi un real carusel cultural. La simpozion vor fi prezenți și oficialități din orașul unde s-a născut poetul, Sulmona, Italia. Evenimentul va avea loc pe 1 iulie, unde va avea loc premiera națională a unei piese de teatru - „Ars Amandi”, scrisă special pentru acest eveniment și dedicată poetului Ovidiu și va fi lansat și volumul de poezie „Ovidiu, două milenii de neuitare”. De asemenea, vor fi expoziții de pictură, sculptură și alte arte plastice, unde membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România, dar și Uniunea Artiștilor Dobrogeni vor veni cu cele mai reprezentative lucrări.

Un alt eveniment de amploare pentru oraș este cunoscutul Festival al Cântecului Popular „Elena Roizen”, ajuns la a X-a ediție, care va avea loc pe 1 și 2 iulie, pe Platoul Centrului Cultural „Elena Roizen”.

Nici sportul nu este lăsat deoparte! Al treilea eveniment de amploar este reprezentat de Zilele Orașului Ovidiu, care combină cultura și sportul. Este primul an când sunt invitați toți copii din oraș, aproximativ 1.500 de suflete. Printre evenimentele sportive se numără: Cupa „Ion Podaru” la rugby, Cupa la haltere, Cross „Iubim familia”, Kureș - festivalul luptelor tătărești, cupa la șah și table, atât pentru seniori, cât și pentru juniori, concurs de caiac-canoe și cupa la fotbal.

Mai mult, în zona debarcaderului, se va face o tabără de reconstituire istorică, cu participarea Asociației România - Dacia Casa Noastră. Vor fi ateliere de pielărie, olărit, arheologie, tir cu arcul, demonstrații militare, lupte cu gladiatori, etc.

Ca orice eveniment de amploare, tripla-sărbătoare din localitate va avea și concert în weekendul 1-2 iulie. Vor urca pe scenă Ruby, Paraziții, JO, Whats Up, Skizzo Skillz, dar și artiști de muzică populară.

Dacă anul acesta vor exista cinci locații ale evenimentului: debarcaderul din Ovidiu, parcul de pe faleză, clubul sportiv, stadionul de fotbal și centrul cultural, pentru ediția de anul următor, primarul George Scupra dorește să fie finalizată scena plutitoare de pe lacul Siutghiol, care va avea 260 de metri pătrați.

„Suntem singurii din lume care purtăm numele marelui poet Ovidiu, iar orașul este înfrățit cu localitatea Sulmona încă din martie 2017. Suntem singurii din lume care ne putem numi ovidieni. Acesta este motivul pentru care sărbătorim bilenara astfel. Este un eveniment de interes național”, a punctat primarul George Scupra.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Prostul satului.
2
1
Ce muie de machidon prost are asta!
3
1
Daca Replica este ziar de cacat sterge comentariile care sunt impotriva prostului de primar.Asa ca sugeti pula cu ziarul vostru
2
1
Bravo domnule primar! Este o onoare pentru noi ca orasul poarta numele marelui OVIDIU!
2
2
Mall , dle Mayor , nu kkaturile, caricaturile alea de buticuri care daca ar fi luate la bani marunti, vai de mama lor ! Piata, yok, si fostul sef de militie otel, prospera din cauza dvs. ca nu are concurenta ! Cara toata ziua de la selgros si noi vorba reclamei , cu Mircea Dinescu, " multumim selgros " ! Ajunge cat a ciordit , mai taiatii o mana sa-l vedem de ce se apuca !
1
0
Mai bine fa un Mall on Ovidiu si nu mai proteja alimentarile infecte ale cipanilor ! Nu ai bagat autobuze Ratc 22 , dupa cum ai promis ! Nuvavem o piata organizata ......
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614