REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Orban: ACL va ataca în contencios Ordonanţa privind primarii şi va sesiza CCR, PE şi CE

Orban: ACL va ataca în contencios Ordonanţa privind primarii şi va sesiza CCR, PE şi CE

Replica API 29 august 2014 | 00:00 172

Parlamentarul liberal Ludovic Orban a declarat joi într-o conferinţă de presă că vineri ACL se va dresa Avocatului Poporului pentru a ataca la CCR ordonanţa privind primarii şi că va ataca în contencios administrativ această ordonanţă, transmite Agerpres.

"Mâine (vineri - n.r.) ne vom adresa Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, pentru a ataca la CCR această OUG. Facem apel încă de astăzi ca Avocatul Poporului să solicite toate informaţiile necesare pentru a putea pregăti atacul la CCR. De asemenea, indiferent de poziţia Avocatului Poporului, vom ataca în contencios administrativ şi vom folosi aceeaşi procedură pe care am folosit-o şi în cazul ordonanţei de urgenţă privind modificarea legii alegerilor prezidenţiale, adică vom invoca excepţie de neconstituţionalitate pentru ca să se pronunţe CCR asupra constituţionalităţii acestei ordonanţe. Este evident faptul că niciodată niciun Guvern, nicio majoritate parlamentară nu a comis atâtea încălcări ale Constituţiei şi nu a încercat să fraudeze alegerile prezidenţiale aşa cum face disperatul domn Ponta astăzi. De asemenea, analizăm posiblitatea depunerii de plângeri penale împotriva primului-ministru Victor Ponta şi a vicepremierului Liviu Dragnea pentru comiterea infracţiunii de abuz în funcţie. Vom continua sesizarea Parlamentului European, sesizarea Comisiei Europene. (...) Ne vom bate în Parlament cu toate forţele şi apelăm la toate procedurile pentru a împiedica adoptarea acestei OUG", a spus Orban.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367