REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Organizația municipală a PNȚCD are președinte. Ce anunţă Aurel Popescu

Organizația municipală a PNȚCD are președinte. Ce anunţă Aurel Popescu

Replica API 11 mai 2017 | 23:48 425

Pe 28 aprilie, PNȚCD și-a ales o nouă conducere la nivelul municipiului Constanța, în persoana lui Aurel Popescu, care a fost prezentat printr-o conferință de presă opiniei publice, pe 10 mai. Președintele PNȚCD Constanța, Adrian Țapliuc, a menționat că era necesară o noutate în funcția de conducere a municipiului deoarece președinții anteriori nu și-au făcut treaba. Aurel Popescu era singura candidatură pentru funcția de președinte.

Noul președinte s-a înscris în partid în luna decembrie, moment în care a decis să intre în viața politică, după ce nu a mai activat în alt partid de renume. Iar la câteva luni după înscriere s-a decis să candideze pentru conducerea organizației municipale, funcție pe care a și câștigat-o prin votul colegilor. El a ales PNȚCD pentru că consideră că „toate partidele parlamentare, fără nicio excepție, sunt compromise”. Popescu dorește să dea un restart formațiunii politice municipale deoarece consideră că este necesară implicarea partidului în viața cetățenilor. Astfel, a elaborat un plan, un start up, pe care îl îndreaptă în două direcții: prima fază, care se va desfășura între luniile iunie și august - „Start up Next Generation” și cea de-a doua, din septembrie până la finele anului în curs - „Start up politic”. Aceste două etape vor aduce un aer proaspăt în partid. Prima fază va fi una de revigorare a partidului, prin atragerea de membri activi, care să se implice în viața politică locală. Mai precis, targetul propus de către Popescu este de 200-250 de membri, care să aibă o relație directă și permanentă cu PNȚCD. De asemenea, dorește să dezvolte organizațiile de cartiere, care să ofere cel mai bun feedback către partid în legătură cu problemele cetățenilor. În cadrul primei faze, se vor dezvolta 3 departamente: mass-media, cultural și consultanță operațională. „Start up politic” se va axa pe problemele cele mai acute ale constănțenilor, care vor fi identificate de echipa pe care și-o va forma în prima etapă. Mai precis, Popescu exemplifică câteva din problemele pe care le-a regăsit el în viața de zi cu zi. Un prim aspect este problema Cazinoului din Constanța. O altă problemă de maximă importanță este cea a haosului general din cauza discuțiilor pe seama autorizațiilor de construcție și a lipsei unui Plan de urbanistică general. Copiii instituționalizați și problemele pe care le au aceștia este un alt aspect pe care liderul municipal dorește să îi caute soluții în avantajul tuturor. Nici bătrânii nu se lasă neglijați de către Aurel Popescu, acesta dorește ca partidul să ofere un sprijin voluntar pentru cei în vârstă pentru că problema cea mai mare a vârstnicilor este confruntarea cu singurătatea.

Totuși, vorbind de proiecte, cel mai important proiect pe care și-l dorește liderul Aurel Popescu este legat de medicamente. Acesta dorește ca să depună un proiect, prin care medicamentele să ajungă să fie comercializate în sistem de franciză, precum alte produse de pe piață, ca prețurile să fie aceleași în toate lanțurile de farmacii. Astfel, nu ar mai exista diferențele colosale de prețuri. Popescu a dat exemplu de un medicament care într-o farmacie costa 43 de lei, iar același produs era la vânzare în altă farmacie cu 143 de lei.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Statutul -PNTCD- parca prevede o anumita vechime, pentru o functie, chiar si de secretar executiv.
1
2
si nu in ultimul rind depolitizarea institutiilor statului!!
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614