REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ortodocşii sărbătoresc vineri Izvorul Tămăduirii. Aghiazma Mică vindecă bolile şi spală păcatele

Ortodocşii sărbătoresc vineri Izvorul Tămăduirii. Aghiazma Mică vindecă bolile şi spală păcatele

Replica API 21 aprilie 2014 | 00:00 189

Credincioşii ortodocşi sărbătoresc vineri, 25 aprilie a.c., Izvorul Tămăduirii, praznic închinat Maicii Domnului. Preoţii sfinţesc şi împart Aghiazma Mică, să-i ajute pe oameni în lupta cu boala şi la eliberarea de păcate. Vineri, de praznicul Izvorului Tămăduirii, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va săvârşi Sfânta Liturghie de hram la Mănăstirea Dervent, începând cu ora 09.00. Apoi, cei prezenţi vor merge în procesiune la Izvorul tămăduitor, unde va fi oficiată slujba de sfinţire a apei, Aghiasma Mică.

Izvorul Tămăduirii este un praznic închinat Maicii Domnului, serbat în vinerea din Săptămâna Luminată. Sărbătoarea aminteşte de una dintre minunile Maicii Domnului, petrecută cu un orb aflat într-o pădure. Conform tradiţiei, înainte de a ajunge împărat, pe când Leon cel Mare se plimba printr-o pădure din apropierea Constantinopolului s-a întâlnit cu un bătrân orb care i-a cerut apă. La îndemnul Maicii Domnului a înaintat în pădure şi a găsit un izvor din care i-a dat orbului apă. După ce orbul şi-a potolit setea şi Leon l-a spălat pe faţă cu acea apă, pe dată omul s-a vindecat. După ce a ajuns împărat, pentru a-i mulţumi Maicii Domnului, Leon cel Mare a construit o biserică lângă Izvorul tămăduitor, aproape de Constantinopol (azi Istanbul). Sărbătoarea datează de la jumătatea primului mileniu creştin, generalizându-se în întreaga Biserică Ortodoxă. În această zi în biserici sau la izvoare se face slujba de sfinţirea mică a apei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218