REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Palatul Copiilor, Farul şi Complexul Badea Cârţan NU vor fi reabilitate curând! Făgădău le dă liberalilor timp de gândire

Palatul Copiilor, Farul şi Complexul Badea Cârţan NU vor fi reabilitate curând! Făgădău le dă liberalilor timp de gândire

Replica API 1 septembrie 2016 | 00:09 277

Proiecte retrase de pe ordinea de zi

Proiecte retrase de pe ordinea de zi

Atât Palatul Copiilor, Stadionul Farul şi complexul Badea Cârţan aşteaptă de ceva vreme să fie rehabilitate şi scoase din mizerie. După ce vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Claudiu Palaz, a iniţiat un proiect de hotărâre prin care se dorea preluarea Palatului Copiilor de către CJC, însă consilierii PNL s-au opus, acum Consiliul Local doreşte să îl reabiliteze. Numai că şi de acestă dată consilierii PNL au afirmat că vor vota împotrivă şi înaintea începerii şedinţei de cosiliu local, proiectele au fost retrase. În legătură cu aceste proiecte, primarul Decebal Fgădău a declarat: „Baza sportivă de la Farul arată deplorabil. Baza este administrată de FC Farul care se îndreaptă spre faliment. Pentru a nu pierde timp am considerat că este datoria mea să propun consiliului local să fie adoptat un document ca stadionul să fie transferat municipalităţii. Aceeaşi abordare am avut-o şi legat de Palatul Copiilor”, a afirmat primarul Decebal Făgădău. De asemenea, acesta a mai menţionat că nu există nici o legătură între proiectul propus de CJC şi cel de la CL. „Eu aveam de mult pregătit acest proiect. Mi se pare firesc ca municipiul să administreze aceste două unităţi. Actualmente acestea reprezintă două pete negre pe obrazul oraşului”, a mai declarat Făgădău. Totodată, primarul a făcut referire şi la Complexul Badea Cârţan. „În acea zonă avem mai multe proiecte. Construirea unei Săli Polivalente şi a unui Bazin olimpic de înot, dar şi reabilitarea sălii de sport a Liceului Sportiv. Din acest tablou lipsea Complexul Badea Cârţan, care este abandonat. El nu se poate desfiinţa, întrucât legea interzice acest lucru. Înainte de şedinţă a venit la mine doctorul Rezeanu, consilier PNL şi mi-a transmis că au avut discuţii în interiorul organizaţiei. Le dau răgaz până la următoarea şedinţă din septembrie să se hotărască. Eu oricum le voi introduce din nou pe ordinea de zi”, a încheiat primarul.

De menţionat că aleşii locali municipali au fost convocați, miercuri, 31 august, a.c., în ședință. Înaintea aceste ședințe, Organizația Municipală a PNL Constanța a organizat o conferință de presă prin care a anunțat că va vota împotrivă la câteva proiecte. Probabil pentru a nu exista discuții aceste proiecte au fost retrase de pe ordinea de zi. Este vorba despre proiectul de hotărâre nr. 36, privind asumarea HCL nr. 172/2016, privind solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea imobilului situat în municipiul Constanța, zona Palas din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al municipiului Constanța și administrarea Consiliului local al municipiului Constanța; proiectul de hotărâre nr. 37, privind solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea unor imobile situate în municipiul Constanța, str. Primăverii nr. 2 din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Tineretului și Sportului în domeniul public al municipiului Constanța și administrarea Consiliului local al municipiului Constanța; proiectul de hotărâre nr. 38, privind solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea unor imobile situate în municipiul Constanța, str. Soveja nr. 17 din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Tineretului și Sportului în domeniul public al municipiului Constanța și administrarea Consiliului local al municipiului Constanța; proiect de hotărâre nr. 39, privind solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea unor imobile situate în municipiul Constanța, zona Badea Cârțan din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Tineretului și Sportului în domeniul public al municipiului Constanța și administrarea Consiliului local al municipiului Constanța.

Ce spune Vergil Chițac despre aceste proiecte

Referitor la proiectele de hotărâre 37, 38 și 39 în care consiliul local cere Ministerului Tineretului și Sportului, dar și Guvernului României transmiterea unor imobile în administrarea Consiliului Local Constanța, mai exact Palatului Copiilor, Stadionului Farul și Complexului Badea Cârțan, consilierii PNL, prin vocea lui Vergil Chițac, au afirmat că se vor opune. „În două săptămâni proiectul cu Palatul Copiilor a trecut pe reepede înainte de la CJC la CLM. Asta în condițiile în care în data de 25 august, am citit într-o publicație locală că un reprezentant al Ministerului Educațieia afirmat că nu este de acord cu acest tranfer. Atunci de ce se insistă așa mult pe această speță, dacă știm că Miniterul Educației nu agrează acest lucru? Nu cumva încercăm să dăm satisfacție unor rechini imobiliari? Cred că este o chestiune foarte serioasă pe care ar trebui să o documentăm”, a declarat Vergil Chițac în cadrul unei conferințe de presă.

De asemenea, amintim că s-a lăsat cu „scântei” la şedinţa CJC din data 17 august. La proiectul nr. 3 de pe ordinea de zi „privind exprimarea acordului pentru preluarea unui bun imobil, proprietate publică a statului, din administrarea Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice în administrarea Consiliului Judeţean Constanţa” PNL a votat împotrivă. „Nu cred că situaţia financiară actuală a CJC ne permite să luăm în administrare Palatul Copiilor”, a spus Robert Boroianu. „V-am cerut acordul să începem procedura de demarare, nu să îl luăm în administrare de mâine. Cred că PNL-ul a votat împotrivă doar pentru că această iniţiativă a fost a PMP-ului”, a răspuns Claudiu Palaz.

Mihaela UNGUREANU, Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102