REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Palatul Copiilor, Stadionul Farul şi complexul Badea Cârţan, PE LISTA REABILITĂRILOR

Palatul Copiilor, Stadionul Farul şi complexul Badea Cârţan, PE LISTA REABILITĂRILOR

Replica API 27 august 2016 | 00:09 484

Atât Palatul Copiilor, cât și Stadionul Farul și complexul Badea Cârțan așteaptă de ceva vreme să fie reabilitate și scoase din mizerie. După ce vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Claudiu Palaz, a inițiat un proiect de hotărâre prin care se dorea preluarea Palatului Copiilor de către CJC, însă consilierii PNL s-au opus, acum Consiliul Local dorește să îl reabiliteze.

Potrivit expunerii de motive a iniţiatorului, primarul Decebal Făgădău, autorităţile locale doresc modernizarea sectoarelor educaţie, tineret şi sport, prin accesarea de fonduri interne ori externe nerambursabile, iar pentru a avea acces la aceste sume se impune pregătirea documentaţiei tehnico-economice pentru fiecare obiectiv în parte. Ori, atâta vreme cât imobilele respective nu sunt în administrarea municipalităţii, autorităţile locale nu pot face demersuri pentru obţinerea de fonduri pentru reabilitare. Propunerile de preluare se vor discuta în prima şedinţă de Consiliu Local Municipal, programată pentru data de 31 august.Dacă aleşii locali vor de acord cu preluarea acestor imobile, următorul pas este delegarea primarului de a face demersurile pe lână Guvern, pentru iniţierea unor hotărâri în care să se stabilească transferul.

Amintim că s-a lăsat cu „scântei” la şedinţa CJC din data 17 august. La proiectul nr. 3 de pe ordinea de zi „privind exprimarea acordului pentru preluarea unui bun imobil, proprietate publică a statului, din administrarea Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice în administrarea Consiliului Judeţean Constanţa” PNL a votat împotrivă. „Nu cred că situaţia financiară actuală a CJC ne permite să luăm în administrare Palatul Copiilor”, a spus Robert Boroianu. „V-am cerut acordul să începem procedura de demarare, nu să îl luăm în administrare de mâine. Cred că PNL-ul a votat împotrivă doar pentru că această iniţiativă a fost a PMP-ului”, a răspuns Claudiu Palaz..

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218