REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Palaz ameninţă PNL: „Din septembrie îi destructurez!”

Palaz ameninţă PNL: „Din septembrie îi destructurez!”

Replica API 18 august 2015 | 00:00 258

Previziune

Previziune

Claudiu-Iorga Palaz

Proiect anevoios, fuziunea dintre PDL şi PNL a demonstrat în nenumărate rânduri că ar putea fi sortit eşecului. S-a dorit o Albă ca Zăpada şi au ieşit cei şapte pitici, unificarea dreptei nereuşind să devină realitate. Orgoliile şi vechile rivalităţi încă se menţin, aspecte care se văd în teritoriu, „marele” PNL fiind un proiect de tipul doi încarcă-trei descarcă.

Jurnalistul Robert Turcescu anunţă că înscrierea fostului preşedinte, Traian Băsescu, în PMP, aspect lesne de intuit de altfel, ar putea să atragă de la sine recrutarea foştilor PDL-işti în rândul „popularilor”. Băsescu a afirmat, duminică, la finalul Conferinţei Regionale a PMP de la Alba Iulia, că, probabil, din toamnă nu va fi „numai partenerul” reprezentanţilor formaţiunii, ci se va înscrie în acest partid.

Palaz: „Am carnetele lor la mine la sediu!”

La Constanţa, treburile sunt mai amuzante. Dacă vechii liberali se străduiesc să măture cu organizaţia fostului PDL şi viceversa, iată că s-a mai deschis un front. Preşedintele PMP Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, anunţă că, din septembrie, va începe o operaţiune de demolare a liberalilor. Acesta susţine că va atrage din efectivul de partid şi consideră că intrarea lui Băsescu în PMP va stimula, de la sine, mai mulţi foşti PDL-işti.

„Da, cu siguranţă! Eu am fost contactat, cel puţin în Constanţa, de foarte mulţi PDL-işti şi mă refer la cei activi, nu doar la simpatizanţi. Nucleul activ, care sunt la ora asta în PNL şi care au spus că vor să vină către PMP. Am şi carnetele lor la mine la sediu! Sunt membri fondatori la PDL, ca să mă înţelegeţi. O să anunţ evenimentul când o fi... (...) Sunt membri fondatori, mulţi. Am OSV-işti foarte mulţi de la PNL.

Cum am destructurat PDL, îţi aduci aminte când am făcut, cam asta se va întâmpla cu PNL, din septembrie! Va pierde foarte mult din structură. Nu din simpatizanţi, electorat, ci din structurile lor! Din conducerea actuală a PDL nu sunt cei care au adus voturi, voturi au adus cei care nu sunt lideri. Oamenii aceştia care au muncit vor veni către noi, pentru că ei i-au scos pe-ăia consilieri, au reuşit să îi facă ceea ce sunt astăzi, deputaţi şi toate cele.

PMP se bazează pe oameni care muncesc, nicidecum pe figuranţi! Nici nu am nevoie de oameni din conducere. Am fost contactat şi de oameni din conducere, dar nu mă interesează nimeni din conducere. Eu nu iau trofee, iau oameni care muncesc!”, a spus Palaz, pentru „Replica”.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614