REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Palaz, către prefectul Volcinschi: „Fă un bine la popor, scapă-ne de Nicuşor!”

Palaz, către prefectul Volcinschi: „Fă un bine la popor, scapă-ne de Nicuşor!”

Replica API 30 octombrie 2014 | 00:46 127

Tămbălău în faţa Prefecturii

Tămbălău în faţa Prefecturii

Claudiu Iorga Palaz, fostul prefect al judeţul, în prezent preşedinte al PMP Constanţa, a depus, miercuri, plângere penală la DNA împotriva actualului prefect Radu Volcinschi, pentru abuz în serviciu. Motivul? Nu l-a eliberat din funcţie pe Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, în condiţiile în care legea spune că, dacă un ales local nu este apt să-şi exercite funcţia timp de şase luni, reprezentantul Guvernului în teritoriu trebuie să semneze actul de eliberare din funcţie. „Aşa cum am promis, i-am făcut plângere prefectului pentru abuz în serviciu pentru faptul că nu l-a eliberat pe Nicuşor Constantinescu din funcţie. Am trimis plângerea la DNA Constanţa. Ceilalţi politicieni, din punctul meu de vedere, fac doar declaraţii politice, doar figuraţie. Dacă, într-adevăr, îşi doresc ca acest om care a făcut atât rău judeţului Constanţa să nu mai existe în administraţia locală, ar fi trebuit să-i facă plângere penală prefectului sau să fie alături de noi. Legea spune că, dacă lipseşti şase luni din funcţie, ar trebui să fi eliberat. Iar Nicuşor este arestat. Chiar dacă fizic nu este jos, la beci, el este arestat. El nu e sub control judiciar, aşa cum e Radu Mazăre sau alţi politicieni, el are mandat de arestare. Am cerut şi audierea doamnei Mariana Belu (n.red.- secretarul judeţului Constanţa) în calitate de martor, pentru că nu e nevoie sesizarea secretarului Consiliului Judeţean pentru a-l elibera din funcţie”, a declarat Claudiu Iorga Palaz. După ce a trimis plângerea organelor de anchetă, preşedintele Mişcării Populare Constanţa a depus la sediul Prefecturii Constanţa un memoriu prin intermediul căruia îi aduce la cunoştinţă lui Volcinschi că a formulat impotriva sa plângere pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

La sediul Perfecturii, Palaz nu a venit singur, ci însoţit de câţiva militanţi care strigau împotriva prefectului, dar şi a lui Nicuşor Constantinescu, ţinând în mâna pancarte cu câteva mesaje: „Prefectul în ţine în braţe, DNA o să-l încalţe”, „Ţi-am spus Tatăl nostru, ai făcut pe prostu”, „Fă un bine la popor, scapă-ne de Nicuşor!”.

Claudiu Iorga Palaz, împreună cu mulţimea, strigau „Ieşi afară, javră ordinară”, făcând referire la Volcinschi, căruia i-au cerut demisia. „Protestul este anti Nicuşor Cosntantinescu, o acţiune demarată de Mişcarea Populară, de militanţii care nu sunt mulţumiţi de ceea ce se întâmplă şi, pur şi simplu, am vrut să punem presiune pe prefect, să-l învăţăm că trebuie să aplice legea. Nu trebuie să fie un lacheu şi un subordonat PSD-ului. El e funcţionar public şi n-ar trebui să aibă nici o culoare politică. Asta dacă are curaj”, a mai precizat Palaz. "Nu avem un prefect, avem un lacheu căruia îi tremură chiloţii în faţa lui Constantinescu", a mai precizat Palaz. Acesta şi-a exprimat părerea şi cu privire la mesajul reprezentanţilor Consiliului Judeţean Constanţa potrivit căruia președintele ales al CJC, Nicușor Daniel Constantinescu, şi-a efectuat în perioada 8 aprilie 2014 – 14 mai 2014 concediul legal de odihnă, iar după această dată, până pe 31 august 2014, acesta s-a aflat în concediu medical. „Şi pentru crimă se găseşte explicaţie, mai ales pentru Nicuşor Constantinescu!”.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614