REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Palaz îi răspunde lui Dragomir pe blog

Palaz îi răspunde lui Dragomir pe blog

Replica API 18 noiembrie 2011 | 00:00 89

În cea mai recentă postare a prefectului Claudiu Palaz, pe blogul personal, acesta face referire la articolul publicat de Replica, în care deputatul Gheorghe Dragomir îl atacă. Iată:

"Domnule prefect, ce părere aveţi despre atacul lui George Dragomir?" este întrebarea pe care am primit-o astăzi din partea mai multor jurnalişti, surprinşi nu atât de atacul în sine, cât de agresivitatea limbajului, care, de altfel, nu-l caracteriza pe domnul deputat atunci când reprezenta doar PNL-ul. Se pare că intrarea sub o altă combinaţie de litere, cum ar fi USL, nu-i prea prieşte, nici în ceea ce priveşte exprimarea, nici în ceea ce priveşte caracterul pe care i le ştiam cu toţii. Dar se pare că unii au potenţial nebănuit de a ne oferi surprize, mai ales când intră sub o pălărie care nu prea le şade bine.

Revenind însă la George Dragomir, ceea ce m-a surprins mai mult a fost poziţia sa faţă de lege şi faţă de dreptate: mă sfătuieşte să iau "măcar o aparenţă de legalitate" şi, referindu-se la colegii săi din Mangalia, consideră că "liberalii de acolo se leagă de lucruri mărunte, deşi, recunosc, au dreptate". Cum, domnule membru al Camerei ce are ca principală responsabilitate urmărirea procesului legislativ al ţării, vorbim despre lege şi dreptate cu jumătăţi de măsură? Să înţeleg că legea şi drepturile consilierilor liberali sunt un lucru mărunt? În comparaţie cu ce? Cu interesele cui?

Îmi miroase a trădare: trădarea colegilor de partid, de care la nivel central se acuză întruna Ponta şi Geoană, în ultimele zile. Văd că microbul PSD-ist se ia foarte uşor la PNL-işti, probabil pentru că nu au sistemul imunitar prea dezvoltat de când au devenit doar un apendice. Recunosc, am privit cu detaşare declaraţiile USL-iste ale lui George Dragomir referitoare la mine, chiar dacă mi-am amintit cum în urmă cu un an a venit şoptindu-mi că dacă voi candida vreodată la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, indiferent de cine voi fi susţinut, PNL Constanţa mă va sprijini necondiţionat, căci nu va mai avea în acest caz un candidat propriu. Dar nu pot să nu reacţionez când de dragul PSD-ului lui Mazăre, calcă în picioare drepturile consilierilor PNL din Mangalia şi mă acuză de campanie electorală pentru că nu fac altceva decât să aplic legea care-i repune în drepturi tocmai pe colegii săi de partid. Să înţeleg că preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Constanţa acţionează împotriva propriilor colegi? Nu m-ar mira, însă, de vreme ce partidul pe care-l conduce a impus, încălcând cu bună ştiinţă legea, prelungirea referendumului lui Nicuşor din 6 noiembrie, expunându-l astfel grav pe reprezentantul său în Biroul Electoral de Circumscripţie. Îl asigur şi pe George, şi pe ai lui (care or mai fi aceia), că indiferent de presiuni, mă voi încăpăţâna să aplic legea, şi la Mangalia, şi oriunde în acest judeţ, pentru că acesta este rolul prefectului, dacă până acum n-a aflat - se arată în postarea lui Palaz.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614