REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.8° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Palaz nu îl mai suportă nici cu o tonă de lămâie pe Nicolaescu! A trimis scrisoare la MAI

Palaz nu îl mai suportă nici cu o tonă de lămâie pe Nicolaescu! A trimis scrisoare la MAI

Replica API 20 mai 2017 | 00:00 211

Partidul Mișcarea Populară, prin președintele Claudiu-Iorga Palaz, a atras atenția în mod public asupra neregulilor și ilegalităților din Prefectura Constanța. Astfel, în ultima intervenție solicită Instituției Prefectului județului Constanța să pună la dispoziție opiniei publice, pentru transparență, documentele prin care să ateste modul în care au fost distruse materialele necesare votării, atât pentru alegerile locale, cât și pentru cele de la Senat și Camera Deputaților, având în vedere Legea 544/2011, privind o abordare transparentă a actelor administrative.

''Cum era de așteptat, “OPACUL DE PREFECT” a băgat capul în pământ, ca struțul, și s-a rezumat să răspundă printr-o........adresă. Doamnă ministru Carmen Dan, TRANSPARENȚA ÎN ADMINISTRAȚIE ESTE O OBLIGAȚIE, NU O OPȚIUNE! Cum înțelege constănțeanul că se fac lucrurile legal și transparent în instituția centrala a M.A.I., dacă înstituția prefectului din teritoriu nu dă nici cea mai mică dovadă de acest lucru? În plin scandal cu documente secrete, prefectul de Constanța, Adrian Nicolaescu, răspunde că documentele care în mod normal sunt publice, “nu fac parte din categoria documentelor publice”.

Doamnă ministru, vă rugăm public, dacă afirmația prefectului este reală, să ne spuneți care sunt ordinele în baza cărora s-a dispus secretizarea unor procese verbale de distrugere a materialelor necesare votării și care sunt motivele pentru care ați dispus acest lucru?'', se arată în scrisoare. Totodată, PMP atrage atenția asupra faptului că prefectul nu pune la dispoziția cetățenilor documente de interes public.

''Doamnă ministru, subordonatul dumneavoastră, care se laudă peste tot cu relația de prietenie, în loc să comunice pentru transparența documentelor solicitate (procesele verbale de distrugere și componența comisiilor în acest sens), el a dispus verificarea scurgerilor de informații privitor la cele solicitate și care sunt documente publice! NU SE JUSTIFICĂ CARACTERUL LOR SECRET, decât dacă nu au fost distruse și s-au întocmit documente în fals, ori ele au dispărut și Ministerul Afacerilor Interne, prin Instituția Prefectului, nu poate justifica acest lucru.

Față de cele menționate, doamnă Ministru Carmen Dan, vă rugăm să dispuneți o verificare în acest sens, și să prezentați o poziție publică, transparentă, față de dispariția materialelor necesare votării, mai ales a ștampilelor cu mențiunea “VOTAT”. În condițiile în care nu se confirmă clasificarea documentelor la “SECRET”, vă rugăm să dispuneți sancționarea prefectului, Adrian Nicolaescu, pentru opacitatea și incompetența de care a dat dovadă în acest sens, precum și pentru faptul că încearcă mușamalizarea dispariției ștampilelor de vot'', se mai arată în scrisoare.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Palaz,cel mai tare PREFECT !
0
0
bai palaz sper ca nu ai uitat de mine, daca te mai afisezi o singura data te bat de nu te mai faci bine in veci, nu uita aceste cuvinte te ia mama drku
1
0
Avem si noi BOUL nostru!La viitoate alegeri sa me fie mila de el si sa ai punem lantul !
3
0
palaz este cel mai tare si perfect - TAMPIT.
6
2
Palaz,cel mai tare PREFECT !
2
12
Dobitocu de Palaz are impresia ca ministrul de interne citeste numai sesizarile lui. Nu ma lampa se uita si pe rapoartele serviciilor de unde tu nu lipsesti
16
1
Credeam ca va intereseaza soarta Cazinoului din Constanta. Dar numai am crezut
13
0
Palaz dute dracului de javra penala ,acre ai incalcat Legile ,fiind membru in comisia judeteana de fond funciar ai vrei locul la munca nu la intins mana !!!
17
2
palaz asta are ten de mu... si se simpte nasol daca nu ia mu... macar de doua ori pe zi ; bravo lui suge ca ai de unde !
14
2
Palazu mic cu gura mare. Vrea si el sa fie bagat in seama. Voi ati inteles ce vrea el acuma?
17
2
L-am cunoscut intr-o anume imprejurare pe Palaz: un agramat, un arogant, un individ ce nu cunoaste regulile minime ale dialogului...E jalnic individul asta!
24
2
Facut du laba este acest pulaz!
16
2
Daca nu il mai suporta pe prefect sa emigreze in Albania. Pe tine cine te suporta makedon imputit ? Iti vine si tie scadenta in curand ! Tu ai fost cel mai breaz prefect , a ? Numai furaciuni ai facut. Nu v-ar fi rusine !
21
3
palaz iorga si claudiu este jurist ajuns din spaga, dar ceea ce este cu adevarat, este; ordinar, jighimea, cretin, un imputit care ar trebuii aruncat in canal.
19
2
Palaz asta e jurist? Ca vad ca isi tot da cu presupusul... in materie de aplicat si respectat legi...
17
3
Suge-o bre Claudiu
20
3
Dar pe dl Iorga cine il suporta?
21
3
Nu esti tu Prim Ministru ca a schimbi prefectii. Mai bine ai face ceva ptr judetu ala, ca numai gura e de tine.
21
4

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369