REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Parchetul Tribunalului a finalizat ancheta: polițistul Babalîc, trimis în judecată!

Parchetul Tribunalului a finalizat ancheta: polițistul Babalîc, trimis în judecată!

Replica API 5 martie 2016 | 02:06 404

Infracțiuni de corupție

Infracțiuni de corupție

Agentul de Poliţie Elvid Daniel Babalîc, din Ovidiu, a fost trimis în judecată, pentru infracțiuni de corupție, alături de Liviu Bâtă, Ilie Vladu, Ion Dumitrașcu, Gheorghe Dimciu, Ion Cristian Dumitrache, Denis Pişciali, Marian Tănăsoiu, Petrică Rudu și Constantin Gabriel Rău. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Constanța, pe 3 martie anul curent, urmând a se stabili și primul termen în proces.

Amintim că, la data de 3.02.2016, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.)– Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Constanţa, în baza ordonanţei de delegare emisă de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa şi sub coordonarea acestuia, au efectuat 3 percheziţii, din care una în biroul Ordine publică din cadrul Poliţiei Oraşului Ovidiu şi 2 percheziţii domiciliare, respectiv la domiciliul agentului de poliţie Elvid Daniel Babalîc şi la domiciliul lui Liviu Bâtă, poliţist în cadrul Poliţiei Locale Ovidiu. În fapt, în noaptea de 18 spre 19 august 2015, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, Elvid Daniel Babalîc împreună cu un lucrător al Poliţiei locale din cadrul Primăriei Ovidiu au oprit un autoturism condus de G.I., care nu poseda permis de conducere. În autoturism se mai aflau două persoane, iar cei trei transportau bunuri, respectiv dispozitive electrice sustrase de la o societate ce executa lucrări la construcţia unui bloc de locuinţe din oraşul Năvodari, judeţul Constanţa. Pentru a nu-i întocmi dosar penal, G.I. i-a remis agentului de poliţie o sumă de bani şi o parte din bunurile sustrase. De asemenea, din datele obţinute în cauză a rezultat că Elvid Daniel Babalîc împreună cu Liviu Bâtă şi Ilie Vladu, lucrători în cadrul Poliţiei Locale Ovidiu, pe timpul îndeplinirii atribuţiilor de serviciu, au pretins şi primit sume de bani de la șoferii depistaţi încălcând normele rutiere, pentru a nu lua măsurile legale împotriva acestora. Cu ocazia celor 3 percheziţii domiciliare, au fost ridicate mai multe documente şi înscrisuri de la sediul Poliţiei Oraşului Ovidiu, precum şi bunuri (dispozitive electrice) de la domiciliul agentului de poliţie Elvid Daniel Babalîc, care proveneau din furtul săvârşit în noaptea de 18/19 august 2015. Bunurile făceau obiectul unui dosar penal cu autori necunoscuţi, înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa ca urmare a unei plângeri formulate de către administratorul unei societăţi, care reclama furtul acestora şi crearea unui prejudiciu în valoare de 40.000 lei. Totodată, precizăm că Elvid Daniel Babalîc a fost judecat în mega-dosarul de corupție de la Rutieră, dar a fost achitat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102