REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Părinți, atenție la IGIENA celor mici: pot ajunge la spital cu DIAREE ACUTĂ

Părinți, atenție la IGIENA celor mici: pot ajunge la spital cu DIAREE ACUTĂ

Replica API 29 iunie 2016 | 01:10 267

Sezonul estival aduce cu sine mai mulți microbi și îi ajută să se răspândească mult mai repede, mai ales dacă nu ținem cont cu rigurozitate de normele de igienă. Așa se face că perioada aceasta apar cele mai multe cazuri de diaree acută, care pot atrage după sine stările de vomă și deshidratarea. Numai în perioada 6-12 iunie au fost diagnosticate 47 de persoane la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța. De asemenea, și la Spitalul Județean se pare că s-au înregistrat câteva cazuri, dar nu mai multe ca în anii precedenți. Medicii spun că cifrele nu sun fabuloase, dar că este extrem de important să fim atenți la igienă perioada aceasta, să ne spălăm cât mai des pe mâini și să acoperim alimentele de consum.

Conducerea Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța anunță că în perioada 06.06.2016 – 12.06.2016 au fost diagnosticate în serviciul de boli infecţioase un număr de 47 cazuri de boală diareică acută, dintre care 28 au fost internate. Copiii sunt cei mai predispuși să dezvolte această afecțiune, având în vedere că petrec foarte mult timp în colectivități, dar și pentru că alimentele se strică mult mai repede din cauza căldurii. Nici medicii de la Spitalul Județean nu au fost străini de aceste cazuri. Ei spun că au fost recent mai mulți copii în unitatea sanitară, dar că cifrele nu sunt alarmante. În schimb, specialiștii atrag atenția ca părinții să fie foarte atenți la capitolul igienă, pentru că uneori, diareea poate fi cauzată și de microbi: ”Au mai fost cazuri, dar nu foarte multe. Sunt în general virale, dar mai găsim și cu microbi din când în când. Nu e ceva spectaculos. Dar părinții trebuie să fie atenți cu micuții: să se spele pe mâini, să păstreze produsele la rece. E importantă igiena alimentației. Mai ales cu copiii mici care bagă mâna peste tot. Trebuie să se spele pe mâini înainte de masă, să acopere alimentele și să le țină la rece. De asemenea, trebuie să aibă grijă să nu le țină prea multe zile”, a declarat Cristina Mihai, șefa Secției de Pediatrie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. În ceea ce privește tratamentul, specialistul precizează că se face pe bază se săruri și perfuzii. Totodată, importantă este și urmarea unui regim alimentar corespunzător: ”Tratamentul este simptomatic, cu săruri de rehidratare orală și mai rar prin prefuzie. Regimul presupune lapte fără lactoză, orez fiert, banane și măr copt în cazul copiilor mai mari”, a adăugat medicul.

G.D.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367