REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Partenerul de afaceri al lui Mazăre, CONDAMNAT la 12 ani!

Partenerul de afaceri al lui Mazăre, CONDAMNAT la 12 ani!

Replica API 11 ianuarie 2017 | 14:28 543

Afaceristul Avraham Morgenstern a fost condamnat de către Tribunalul Bucureşti la 12 ani pentru evaziune fiscală. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

"Condamnă pe inculpata SC Shapir Structures SRL, reprezentată legal prin lichidator judiciar Fractal Insolvenţă SPRL) la pedeapsa de 300 zile-amendă pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. În baza art. 137 alin. 2 şi 3 C.pen. stabileşte cuantumul sumei corespunzătoare unei zile-amendă la suma de 1.000 lei, inculpata urmând să plătească statului suma totală de 300.000 lei. Aplică inculpatei pedeapsa complementară a publicării hotărârii de condamnare pe cheltuiala proprie. Conform art. 145 alin. 4 şi 5 executarea pedepsei complementare se va realiza după rămânerea definitivă a hotărârii, prin publicarea în mod consecutiv, pe o perioadă de 3 luni (o dată pe lună), a unui extras de pe dispozitivul hotărârii de condamnare prin intermediul unei publicaţii de circulaţie naţională, atât în ediţia scrisă, cât şi în cea electronică (pe internet). În baza art. 39 alin. 1 lit. c C.pen. rap. la art. 38 alin. 1 C.pen. aplică inculpatei pedeapsa cea mai grea de 300 zile-amendă, la care se adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă aplicată, respectiv 100 zile-amendă, inculpata urmând să execute pedeapsa rezultantă de 400 zile amendă. În baza art. 137 alin. 2 şi 3 C.pen. stabileşte cuantumul sumei corespunzătoare unei zile-amendă la suma de 1.000 lei, inculpata urmând să plătească statului suma totală de 400.000 lei", potrivit minutei judecătoreşti.

În rechizitoriul întocmit procurorii au reținut că, în perioada 2009-2014, inculpatul Morgenstern Avraham, în calitate de administrator al S.C. Shapir Structures S.R.L, nu a înregistrat corespunzător veniturile obținute din 3 contracte încheiate cu RAEDPP (EXPLOATAREA DOMENIULUI PUBLIC ŞI PRIVAT) Constanța și Confort Urban S.R.L. Constanța, și nu a înregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, în executarea acestor contracte.

În aceeași perioadă, inculpatul a înregistrat cheltuieli fictive, reprezentând consultanță și asistență tehnică oferite de societățile Larton Consultants ltd Cipru și Comrad Leasing ltd Cipru.

Aceste activități au fost realizate, cu scopul de a se sustrage de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat, producând un prejudiciu de peste 10.000.000 de euro.

În cauză, procurorii au dispus punerea sub sechestru a bunurilor mobile şi imobile ale inculpaţilor Morgenstern Avraham şi SC Shapir Structures S.R.L., în valoare totală estimată de circa 2,8 milioane lei şi 4 imobile situate în municipiul Constanţa, neevaluate.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa va fut in gura cu toata familia voastra de basisti infecti.VOI ati distrus tara cu hotiile voastre.Sebastian Ghita va va baga acolo unde va este locul la ...hazna.Basismul liberal va fi scos in afara legi imputitilor
0
0
cel mai infect oras din rromania....votati comunistii in continuare ....aveti o punga de malai de la mine
7
0
Bai bila Mazare se scrie cu M mare s-au e vorba de o teaca de mazare .Apropo pe Basescu s-al pupi in cur bai poponarule .
4
2
Alo, justitia, Mazare cand va fi arestat ??!!
7
0
mazare nu are nici o vina bai fututilor . Basescu sa faca puscarie in mortii lui .
1
4
la bulau va sta cu fata in jos
5
0
Toti colaboratorii lui Mazare fac puscarie doar el nu. Sa fi fost Mazare turnatorul lor?
11
1
Cat mai dureaza cu. dosarele din primaria EFORIE BRAILOIU si toata familia lui de hoti care au saracit orasul sau mutat in sec 5 bucuresti la primaria lui Florea Daniel alt poponar transfug si. ala.
7
1
Mazare sarac? Stai linistit ca are bani ascunsi afara de nu mai stie nr. Va da in curand Dragnea legea amnistirii pedepselor pana in 10 ani si scapa. Si pe aici ti-e drumul, nu o sa mai auziti de el in vecii vecilor!
10
3
Mazare a furat Constanta ranjind la saracimea care l-a votat pt un pui si o punga cu orez. Esre un nenorocit, acum sarac pe care curvele nu-l mai baga-n seama. Mazare a fost ca o ciuma pt oras si va sta 15 ani in puscarie, in celula cu pularai care-l vor fute fara vaselina. Atunci nu o sa mai rada, jigodia
19
2
vrem NATIONALIZAREA.
12
1
pe ma-ta de cretin,ne-a scos din mana comunistilor doar ca sa ne dea pe mana mafiotilor.Boule!
14
5
Sa i sugeti cariciul lui Mazare boilor. Nu a facut nimic Mazare sa faca puscarie. O sa va bagati gheara in gat maimutoilor. Mazare a scos constanta din comunism plebe ordinara ce sunteti. Saraciilor ofticate
6
29
Urmeaza si mascariciu.....Merita si el cel putin 25 ani cu executare...........
24
4
Mazare pe cand ?! Cat mai dureaza, cine il protezeaza !? De ce se tergiverseaza !!??
28
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614