REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Pasarela Iaht, de la intrare în Mamaia, transformată în talcioc unde ţiganii vând chiloţăraie

Pasarela Iaht, de la intrare în Mamaia, transformată în talcioc unde ţiganii vând chiloţăraie

Replica API 17 august 2015 | 00:16 313

Făgădău a înnebunit când a auzit asta!

Făgădău a înnebunit când a auzit asta!

După ce constănţenii s-au plâns de faptul că pasarela din zona hotelului Victoria din Mamaia, care se duce în mare, s-a transformat într-un bazar, iată că şi pasarelele pietonale din staţiune i-au urmat exemplul. Viceprimarul Constanţei, cu atribuţii de primar, Decebal Făgădău, a fost înştiinţat despre faptul că pe pasarela de la intrare în staţiune persoanele de etnie romă vând haine.

Nemulţumirea oamenilor cu privire la pasarela de pe plajă încă stă în picioare. Tonete, terase, grătare cu mici şi cârnaţi sfârâind, toate sunt găsite în respectiva zonă. „Nu te mai poţi plimba. Locul este strâmt, mirosul înţepător şi mare gălăgie. S-a transformat într-un bazar”, au spus constănţenii. Însă, între timp, se pare că probleme pot fi întâlnite şi pe pasarelele pietonale. Joi, 13 august, viceprimarul cu atribuţii de primar, Decebal Făgădău, a fost înştiinţat despre faptul că persoanele de etnie romă se postează seara pe pasarela Iaht, care face legătura dintre Satul de Vacanţă şi staţiunea Mamaia, şi agasează turiştii, încercând să le vândă haine şi lenjerie intimă.

Decebal Făgădău a ascultat plângerea şi imediat a pus mâna pe telefon, vorbind, cel mai probabil, cu Poliţia Locală. Astfel, acesta a menţionat că situaţia va fi monitorizată.

Însă, pe lângă problema "chiloţăriei" de pe pasarelă, zona de la intrare în Mamaia se confruntă şi cu alte neajunsuri, cum ar fi prezenţa afaceriştilor cu ponei, din cauza cărora zona a prins un iz neplăcut de balegă.

Precizăm că, începând cu anul 2014, staţiunea Mamaia are trei pasarele pietonale, care au fost amplasate pentru fluidizarea traficului rutier. La scurt timp, datorită aspectului, acestea au devenit puncte de atracţie turistică.

Prima inaugurată a fost pasarela pietonală Iaht, de la intrare în Mamaia, acolo unde traficul era foarte aglomerat. Chiar şi aşa, după ce îşi fac un selfie de la înălţime, oamenii aleg să traverseze tot pe unde le este mai la îndemână, adică neregulamentar, printe autoturismele aflate pe carosabil. A doua pasarelă pietonală se numeşte Năvod şi Pescăruş şi a foat amplasată în zona Cazino din staţiune iar a treia, Val Retro, se află în zona hotelului Rex.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218