REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Patronul unei terase din Piaţa Ovidiu joacă vieţile clienţilor la „ruleta rusească”!

Patronul unei terase din Piaţa Ovidiu joacă vieţile clienţilor la „ruleta rusească”!

Replica API 22 august 2016 | 00:18 332

Local extins ILEGAL, în „buza” unei clădiri care stă să se dărâme

Local extins ILEGAL, în „buza” unei clădiri care stă să se dărâme

Sursa foto: facebook.com

Oraşul de la malul mării este plin de aspecte negative ce ţin de proasta administrare şi gestionare a problemelor ce trenează deja de prea mult timp. Pe de o parte este vina administraţiei locale, dar şi a lipsei unui cadru legislativ clar care să stabilească măsuri mai ferme ce trebuie luate în diferite cazuri, precum şi sancţiuni aspre pentru cei care continuă să încalce legea. Atât în Centrul Vechi, cât şi în zona peninsulară sunt mai multe clădiri lăsate de izbelişte. Multe sunt locuite, dar mai sunt şi câteva abandonate. Aceste aspecte par să nu îi preocupe pe patronii de terase din Piaţa Ovidiu, care îşi etalează mesele şi scaunele în imediata apropiere a acestor imobile, fie ele şi cu risc seismic. Acesta este şi cazul patronilor de la „Come Back”, care au decis să îşi extindă terasa chiar în faţa unei clădiri care stă să cadă.

Un constănţean a sesizat acest lucru şi s-a adresat autorităţilor. Şi „Replica” de Constanţa a decis să contacteze autorităţile, pentru a afla dacă este normal şi legal aspectul în cauză, iar astfel am aflat că agentul economic se extinsese ilegal, fără aviz. „În urma unui control efectuat în data de 19 august 2016, reprezentanţii Corpului de Control din cadrul Primăriei Constanţa au constatat că societatea nu avea aviz de funcţionare pentru comerţul de întâmpinare din faţa unităţii. De asemenea, s-a constat faptul că agentul economic se întinsese cu câteva mese pe o suprafaţă de 10 metri, fapt pentru care a fost sancţionat contravenţional”, a declarat Drăguţ Encică, reprezentant al Corpului de Control.

Constănţenii refuză în continuare să consolideze clădirile cu risc seismic

În noiembrie 2015, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice proprietarilor de clădiri cu risc seismic să desfăşoare orice fel de activitate culturală, comercială sau sportivă în incinta acestora. Şi în Constanţa au existat astfel de clădiri, ale căror proprietari au fost somaţi să le realibiliteze, iar până au realizat acest lucru, le-a fost întreruptă activitatea. Anul acesta, în luna februarie, a fost lansat un nou proiect de lege privind clădirile cu risc seismic din România, potrivit căruia proprietarii vor primi ajutor gratuit din partea statului, pentru a se ocupa de lucrările de restaurare a imobilelor. Cu toate acestea, Ştefan Taran, şeful Inspectoratului pentru Protecţie Civilă din Constanţa, afirma acum câteva luni că oamenii refuză să facă acest lucru, deşi au fost somaţi de mai multe ori în acest sens. Totuşi, trebuie precizat că în multe cazuri e vorba de oameni bătrâni, care nu au posibilităţi financiare şi nu sunt interesaţi.

În Constanţa sunt 57 de imobile cu risc seismic

Primăria susţine că are la cunoştinţă existenţa numeroaselor clădiri cu risc seismic, însă deocamdată nu sunt bani pentru restaurarea acestora. Între timp, cetăţenii care ies la plimbare prin zona Peninsulară trebuie să stea cu ochii în patru să nu cadă vreo bucată din tencuiala clădirilor. Desigur că aceste clădiri sunt evidenţiate de plăcuţe inscripţionate cu mesaje de genul „Atenţie, ocoliţi!” sau „Atenţie! Cad bucăţi de tencuială”. În oraşul Constanţa există în total 57 de clădiri cu risc seismic ridicat dintre care 6 imobile cu risc seismic de grad I, 21 de gradul II, 28 de gradul III şi 2 cu gradul seismic IV.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367