REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

PDL ameninţă cu o nouă moţiune de cenzură

PDL ameninţă cu o nouă moţiune de cenzură

Replica API 16 mai 2014 | 00:00 170

Liderul PDL, Vasile Blaga, s-a aflat pentru două zile, la Constanţa. Periplul electoral prin judeţ a inclus şi o întâlnire cu operatorii portuari, care sunt vizaţi de dorinţa primarului Constanţei, Radu Mazăre, în tentativa acestuia de a obţine încă 13% acţiuni în cadrul CNAPMC. Cu alte cuvinte, participaţiunea la acţiunile portuare, câte o treime pentru Guvern, autorităţile locale şi sectorul privat. Opoziţia nici nu vrea să audă de o asemenea idee şi, înainte de discuţiile cu operatorii, Blaga a organizat joi o conferinţă de presă, la statuia lui Anghel Saligny, acompaniat de europarlamentarii Theodor Stolojan şi Traian Ungureanu, dar şi de preşedintele pe judeţ al PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru şi consilierul municipal, Iustin Fabian Roman.

"Nu întâmplător am ales acest loc, lângă statuia lui Anghel Saligny, un simbol al Constanţei şi al Portului Constanţa, cel care a construit Portul şi care veghează asupra lui şi este şi de datoria noastră să veghem asupra Portului şi nu ne este indiferent ce se întâmplă cu Portul Constanţa. Partidul nostru, un partid responsabil, nu poate să nu îşi pună semne de întrebare privind viitorul Constanţei şi efectele acestui transfer a acţiunilor către municipalitate. Portul Constanţa, aşa cum a fost construit şi proiectat, este unul strategic. Este un obiectiv de importanţă naţională, un obiectiv strategic şi importanţa naţională este dată de mai multe componente, comercială, economică, energetică, militară sau de conectivitate. Astăzi depunem o adresă, prin care vom solicita celor care administrează în fapt Portul Constanţa să explice care sunt beneficiile acestui transfer de acţiuni, cine câştigă de pe urma acestui transfer, ce vor câştiga constănţenii, cât va câştiga Portul. CNAPMC, dumnealor sunt cei care pot să ne spună care sunt efectele acestui transfer", a declarat Chiru, care a dat, ulterior, cuvântul oaspeţilor. Blaga a reluat tema baronizării, marca PSD, a bătut monedă şi pe corupţia din acelaşi partid şi a declarat că va iniţia o nouă moţiune de cenzură. "Nu întâmplător am venit astăzi aici, pentru că PDL se opune baronizării Portului Constanţa. Discutăm aici de un obiectiv de interes naţional şi strategic şi nu putem să îl lăsăm la dispoziţia unei administraţii locale iresponsabile, care şi-a dovedit până acum calităţile. Vedeţi toate scandalurile de corupţie în care este angajată. Nu există argumente ca să treacă indirect în administrarea Primăriei Constanţa. Argumente de tipul celora că sunt şi alte porturi, Hamburg sau, ştiu eu, Rotterdam, nu rezistă, pentru că ele aşa au fost construite, poate şi-a adus aminte şi domnul Mazăre din liceu de Liga Hanseatică. Ne gândim la celelalte porturi cu care Portul Constanţa este în competiţie, din Slovenia sau cele de la Baltică, pentru toate acestea, managementul este al statului, prin ministerul Transporturilor. De aceea, considerăm că lucrurile trebuie să rămână aşa, am şi tras un semnal de alarmă că ne vom adresa instituţiilor statului dacă domnul Ponta va face acest lucru, ba mai mult, îl anunţ de pe acum că vom depune şi o moţiunea de cenzură, numită "Jaf şi trădare naţională", pentru că despre asta este vorba şi să văd eu care parlamentar nu va susţine o astfel de moţiune", a declarat Blaga.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218