REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

PDL-iștii și PNL-iștii constănțeni recunosc că nu se înțeleg

PDL-iștii și PNL-iștii constănțeni recunosc că nu se înțeleg

Replica API 29 iulie 2015 | 00:00 197

Acum un an eram cu toții martori la o veste surprinzătoare. După turul sediilor de partid desfășurate de liderul de atunci al Forței Civice, Mihai-Răzvan Ungureanu; Crin Antonescu, pe atunci șef al PNL și președintele PDL, Vasile Blaga; am asistat la „unificarea dreptei”. Cei trei lideri au întreținut opinia public cu această idee, care, în aparență cel puțin, suna idealist, măreț, de perspectivă. Fuziunea, însă, procedeu complex și greoi, mai ales pentru partidele care s-au înjurat ani la rând, nu reprezenta cea mai bună idee, însă Blaga și Antonescu au apăsat pe pedală și au mers până la capăt cu ideea. Forța Civică a fuzionat cu PDL, în fapt nimic spectaculos, întrucât majoritatea susținătorilor lui MRU proveneau din PDL. Tot cu PDL a fuzionat și Inițiativa România Liberală, provenită din vechiul PNL. Într-un final, PDL a fuzionat cu PNL, pe 26 iulie 2014. Până la fuziune, a funcționat alianța Creștin-Liberală, care s-a dovedit a fi un succes la alegerile prezidențiale din noiembrie 2014. Mai exact, a fost singurul succes. În spatele ușilor închise, PDL-iștii și PNL-iștii nu se înțeleg deloc. La un an de la fuziune, echipele din teritoriu încă funcționează separat, ședințele liderilor se țin ca și cum s-ar întâlni două partide diferite, iar dacă mâine ar fi campanie electorală militanții ar acționa separat, cum s-a întâmplat și în ocaziile precedente.

Cele două partide nu se armonizează, iar primii care recunosc asta, la Constanța, sunt cei de la Mangalia.

„PNL este continuatorul Partidului Democrat Liberal şi al Partidului Național Liberal. PNL îşi asumă istoria, tradiţia și denumirile celor două partide. Din păcate, se pare că procesul o să fie de lungă durată. Cauzele sunt multiple. Una din ele ar fi că părțile nu cunosc și nu respectă cele prevăzute în statut (legea de bază a organizației) și hotărârile ulterioare adoptate de către Consiliul Național”, au anunțat, marți, cei de la PNL Mangalia.

Pe de altă parte, întrebat, marţi, cum vede lucrurile la aniversarea primului an, co-președintele PNL, Vasile Blaga, a anunțat că nu va da un pas înapoi în această fuziune.

„Eu ştiu ce înseamnă fuziuni, am mai participat la fuziuni şi într-un partid mai mare, şi într-unul mai mic. Lucrurile nu sunt simple, dar eu sunt optimist. (…) Am trecut prin multe şi am fost şef deja la un partid (PD, apoi PDL – n.r.) din 1997 până în 2011, aşa că înţeleg ce înseamnă”, a spus Blaga.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614