REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Pedepse de tot râsul pentru doi indivizi care s-au luat la bătaie cu poliţiştii

Pedepse de tot râsul pentru doi indivizi care s-au luat la bătaie cu poliţiştii

Replica API 24 martie 2018 | 00:00 504

S-au umflat în pene, s-au luat la bătaie cu poliţiştii, iar în cele din urmă au fost condamnaţi. Nu la o pedeapsă pe măsura gravităţii faptelor, dar cel puţin, o perioadă nu vor mai supăra pe nimeni. Vorbim despre Cătălin Dorneanu şi Constantin Ciprian Stroe, ambii din cartierul „Columbia” din Cernavodă, care, în vara anului trecut, s-au luat la harţă cu doi poliţişti, le-au avariat maşina, iar pe unul l-a lovit în burtă.

În speţă, pe 20 iunie 2017, la ora 2 dimineaţa, Dorneanu şi Stroe consumau băuturi alcoolice într-un Audi A6 și ascultau muzică la volum mare, iar când oamenii legii i-au rugat să se poarte civilizat, s-a dezlănuțuit haosul. Cei doi indivizi au refuzat să se legitimeze, au începând să înjure și să se dea la oamenii legii.

Unul a fost încătuşat şi urcat în maşina Poliţiei, pentru a fi dus la secţie, în timp ce celălalt se deplasa cu autoturismul Audi în faţa maşinii de Poliţie, în ideea de a-i bloca în trafic pe oamenii legii. La un moment dat, chiar a lovit autoutilitara Poliţiei, iar atunci s-a cerut ajutor din partea Poliţiei Locale, care l-a oprit pe individul recalcitrant.

Astfel, Cătălin Dorneanu a fost încătușat pentru comiterea infracţiunii de ultraj, pe când Constantin Ciprian Stroe pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere. Și acesta a fost condus de lucrătorii Poliţiei Locale Cernavodă, la sediul Poliţiei Cernavodă unde i s-a cerut să fie testat alcoolscopic însă acesta a refuzat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Cernavodă în vederea prelevării de probe biologice, însă acesta a refuzat şi acest lucru. Totodată s-a mai reţinut că Dorneanu Cătălin, în timp ce era condus la camera agenţilor de siguranţă publică din sediul Poliţiei Cernavodă, i-a aplicat o lovitură cu piciorul în zona stomacului poliţistului Marian Iorga, dispecer ce se afla pe holul instituţiei.

Cazul a ajuns în instanţă, iar Judecătoria Medgidia i-a condamnat diferit. Astfel, Cătălin Dormeanu a fost condamnat la 1,6 ani de închisoare cu suspendare pentru ultraj, plus plata a 4.500 lei amendă penală, în timp ce Constantin Ciprian Stroe, cel care l-a lovit pe poliţist, a primit aceeaşi pedeapsă, însă cu executare, potrivit instanţei de fond. Cum hotărârea nu a fost definitivă, aceasta a fost atacată la Curtea de Apel, care a menţinut sentinţa de pe fond. Hotărârea a rămas definitivă şi executorie.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand militienii bat avand grija sa nu fie martori, si nu ajung nici macar in fata instantei, aia mai e tara de cacat? NU! E demn de cartierul Columbia.
0
4
Nu tara -i de kkt ci judecatorii ,vezi Constantinescu ba ia 6 ani ba-i nevinovat .La asemenea "succes " cel care-l condamna pe nevinovat DE CE nu este aruncat din magistratura ?
0
0
Bateti si judecatori ca pedeapsa este mica cu suspendare si iti faci un nume,ce vor zice fraierii:"asta a batut un judecator si n-a patit nimic"deci smecher baiatul.
5
0
tara de kkt.
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614