REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
18.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Percheziţii fără precedent în România: Două persoane din Constanţa, senatorul Măgureanu şi şefi ANAF, implicaţi într-o reţea de evazionişti

Percheziţii fără precedent în România: Două persoane din Constanţa, senatorul Măgureanu şi şefi ANAF, implicaţi într-o reţea de evazionişti

Replica API 24 iulie 2012 | 00:00 211

La data de 24.07.2012, procurori din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul I.G.P.R. - D.C.C.O. şi I.G.P.F., au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat cu legături transfrontaliere, specializat în obţinerea unor importante beneficii financiare, ca urmare a derulării unor operaţiuni de import sau achiziţii / livrări intracomunitare de bunuri, neînregistrarea în documentele contabile a operaţiunilor realizate şi / sau înregistrarea de operaţiuni nereale, în scopul obţinerii rambursării ilegale de TVA. Senatorul de Giurgiu Cezar Măgureanu, fiica şi ginerele său, sunt implicaţi într-o reţea de evazionişti, alături de Octavian Grecu, zis Butoane. În acest scop, sunt în curs de efectuare un număr de 256 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Giurgiu, Argeş, Ilfov, Buzău, Gorj, Dolj, Timiş, Bihor, Constanţa şi Vâlcea. de la Constanţa sunt vizate două persoane care vor fi duse la sediul central al DIICOT.

În mod concret, activitatea infracţională a vizat tranzacţiile comerciale intracomunitare cu zahăr şi a gravitat în jurul următoarelor firme sau grupuri de firme:

- S.C. LEMARCO S.A. Bucureşti - reprezentată de învinuitul Constantin Tudor;

- S.C. DUCTIL ROM S.A. Bucureşti - reprezentată de învinuitul Sorin Stuparu;

- S.C. NOVICIO FOOD & BEVERAGE S.R.L. Ilfov - reprezentată de învinuitul Nicole Saikaly;

- S.C. VEGA TRADE COMODITIES S.R.L. Giurgiu - reprezentată de învinuiţii Sorin Adrian Găzdac şi Raluca Livia Ioana Găzdac.

Activitatea infracţională a acestor învinuiţi, a fost sprijinită în diferite forme, de către numiţii:

- Nicuşor Drăgan, director general adjunct în cadrul A.N.A.F.;

- Dan Stroe - director achiziţii în cadrul A.N.A.F.;

- Elena Mădălina Năipeanu - angajat D.G.F.P. Giurgiu;

- Nadia Păcală- comisar în cadrul Gărzii Financiare Centrale;

- George Popa, Bogdan Ionescu, Marin Zăbavă, Stelian Sebe, Mihăiţă Penciu- comisari în cadrul Gărzii Financiare Giurgiu.

De asemenea, activitatea infracţională realizată de către învinuiţi pe raza judeţului Giurgiu, a fost sprijinită de către învinuitul Octavian Grecu zis "Butoane".

La activitatea infracţională a învinuiţilor Sorin Adrian Găzdac şi Raluca Livia Ioana Găzdac, a contribuit şi numitul Mircea Cezar Măgureanu, dar, dată fiind calitatea acestuia de senator în Parlamentul României, contribuţia acestuia va fi analizată într-o cauză penală separată.

Cercetările efectuate până la această dată au concluzionat faptul că, în perioada anilor 2010 - 2012, prin crearea unui circuit evazionist complex, prejudiciul cauzat bugetului de stat depăşeşte suma de 40 milioane de euro anual.

La sediul D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală urmează a fi conduse, în vederea audierii, aproximativ 125 de persoane, faţă de care s-a început urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, prev. şi ped. de art. 7 din Legea nr. 39/2003, evaziune fiscală, prev. şi ped. de art. 4, 8, 9 din Legea nr. 241/2005 şi spălarea banilor, prev. şi ped. de art. 23 din Legea nr. 656/2002.

Suportul informativ al operaţiunii a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii şi D.G.I.P.I.

Activitatea investigativă a procurorilor D.I.I.C.O.T. a beneficiat şi de aportul calificat al conducerii A.N.A.F. precum şi al Gărzii Financiare - Comisariatul General.

La realizarea acţiunii au participat efective de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Române - Gruparea Mobilă "Vlad Ţepeş".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369