REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.8° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Percheziții în Constanța, la sălile cu păcănele: unele programe sunt contrafăcute!

Percheziții în Constanța, la sălile cu păcănele: unele programe sunt contrafăcute!

Replica API 14 februarie 2017 | 13:28 612

Percheziții de amploare, inclusiv în județul Constanța! Mai exact, Poliția Română a efectuat 45 de percheziții domiciliare la persoane bănuite că ar fi comercializat programe de calculator piratate după creații intelectuale care fac obiectul drepturilor de autor, utilizate la aparatele de joc cu câștiguri, tip ,,slot-machine”.

Polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, la data de 14 februarie a.c., au efectuat 45 de percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti și a județelor Ilfov, Mureș, Gorj, Brașov, Constanța si Bacău. Activitățile s-au desfășurat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 4 București, la sediile sociale și punctele de lucru ale unor societăți comerciale administrate de persoane bănuite de infracțiuni la legea drepturilor de autor. La acțiune au aprticipat și poliţişti din cadrul Direcției de Investigații Criminale, ai Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, precum și polițiști ai inspectoratelor de poliție județene Mureș, Gorj, Brașov, Constanța și Bacău. Din cercetări a reieșit că persoanele vizate ar fi comercializat, pe piața din România, programe de calculator piratate după creații intelectuale care fac obiectul drepturilor de autor, utilizate la aparatele de joc cu câștiguri, tip ,,slot-machine”. Componentele aparatelor de joc contrafăcute ar fi fost realizate cu piese electronice specifice, achiziționate din Taiwan și China, fiind totodată implementate programe informatice copiate de pe versiunile originale. După implementarea pe plăcile de bază a programului de joc copiat, cei în cauză ar fi comercializat, în perioada 2009 – 2015, la mai mulți operatori de jocuri de noroc din România, plăci contrafăcute. Astfel, persoanele vizate ar fi adus prejudicii materiale și de imagine titularilor drepturilor de autor, cât și utilizatorilor unor astfel de produse, prin alterarea rezultatelor jocurilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
prea bine zis, e valabil si pentru cei care se roaga la biserica pentru una alta
3
1
Prosti aia care joaca la pacanele!Credeti ca aparatele alea sunt facute sa castigati voi,jucatorii?Daca era asa,cazinourile de exemplu ar fi dat faliment de mult!
5
0
directorii bola, becheanu si plesu de la itm constanta sa declanseze o ampla campanie de verificari la salile de jocuri de noroc din judetul constanta
3
2
daca sunt cu asa programe aceei patroni sa dea bani la oameni inapoi.este simplu.
4
1
nimeni. sa verifice si itm. fetele alea care stau 12 ,16 ore nu au nici contract de munca acolo
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369