REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Percheziţii la persoane bănuite de trafic de minori şi proxenetism. Tribunalul a respins arestarea preventivă

Percheziţii la persoane bănuite de trafic de minori şi proxenetism. Tribunalul a respins arestarea preventivă

Replica API 25 mai 2016 | 23:47 254

La descinderi au fost găsite şi droguri

La descinderi au fost găsite şi droguri

Indivizii reţinuţi de procurorii DIICOT, în urma percheziţiilor de luni, 23 mai a.c., au fost eliberaţi! Tribunalul Constanţa a respins propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor şi a dispus punerea în libertate a acestora. Vor fi cercetaţi sub control judiciar. Decizia nu este definitivă. Reamintim că luni, 23 mai a.c., procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa, împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, au desfăşurat percheziţii de amploare în Constanţa şi Sibiu, vizată fiind o grupare infracţională specializată în trafic de minori şi proxenetism.

Mai exact, suspecţii sunt bănuiţi că au racolat fete pe care le-au pus să se prostitueze în apartamente închiriate la malul mării, dar şi în Sibiu. La descinderi au fost găsite şi cantităţi de droguri. Şapte persoane au fost încătuşate. Este vorba despre Dănuţ Enache, Andrei Cristian Timofte, Leli Timofte, Anca Liviana Timofte, Cosmina Luminiţa Timofte, Iulian Răzvan Nicola şi Rusu-Bîrlă Daniel-Marian, acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna noiembrie 2015, inculpatul Dănuţ Enache a constituit împreună cu inculpaţii Andrei Cristian Timofte, Leli Timofte, Anca Liviana Timofte şi Cosmina Luminiţa Timofte, un grup infracţional organizat, la care pe parcurs au aderat şi pe care l-au sprijinit inculpaţii Iulian Răzvan Nicola şi Rusu-Bîrlă Daniel-Marian, în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism pe raza judeţelor Constanţa şi Sibiu.

În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că inculpaţii au recrutat, transportat, adăpostit şi exploatat sexual, în apartamente închiriate în municipiul Constanţa şi ulterior în municipiul Sibiu, mai multe persoane de sex feminin, minore şi majore, obţinând beneficii materiale din practicarea prostituţiei de către acestea.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102