REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

PES Activists Constanța a organizat dezbaterea “Dialoguri Europene”!

PES Activists Constanța a organizat dezbaterea “Dialoguri Europene”!

Replica API 27 martie 2017 | 00:56 399

Pes Activists România a organizat sub deviza ”Dialoguri Europene – Viitorul Europei” o dezbatere cu prilejul aniversarii a 60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma.

Dezbaterea a avut loc în data de 25 martie 2017, la sediul PSD Constanța, la ea participând senatorul Tit Brăiloiu, deputatul George Gabriel Vișan, conf.univ.dr. Mariana Cojoc, Liviu Popa, directorul general RADET, profesori de istorie, reprezentați ai sindicatelor, tineri antreprenori și studenți.

"În ultimele zile, PSD, prin structura sa europeană, PES activists România, a organizat zeci de dezbateri privind rolul României în Europa, în majoritatea județelor din țară. Am implicat decidenți naționali și locali, reprezentanți ai societății civile, sindicate și patronate într-un amplu dialog civic, tocmai pentru că trebuie să prezentăm Europei o viziune reprezentativă privind ceea ce își doresc românii. Din păcate, doar reprezentanții PSD discută cu cetățenii privind viitorul Europei înainte de a prezenta diferite puncte de vedere publice" , a declarat europarlamentarul Victor Negrescu, coordonoatorul PES Activists România și vicepreședinte PSD la nivel național.

În cadrul dezbaterii au fost discutate cele 5 scenarii ce se creionează la acest moment privind viitorul Europei. Este vorba despre continuarea actualei direcții – Cele 27 de state UE se vor concentra pe implementarea agendei de reforma in spiritul Comisiei Europene conduse de Jean-Claude Juncker si a Declaratiei de la Bratislava; Nimic altceva în afara pieței unice – Cele 27 de state membre transfera treptat accentul pe piata unica; Cei care vor mai mult să contribuie mai mult – UE continuă ca în prezent, dar, în plus, le permite statelor membre sa aiba actiuni suplimentare in anumite zone de cooperare, precum apararea, securitatea interna si dezvoltarea sociala. In functie de intentie, una ori mai multe aliante se pot configura in zone diferite zone politice; Mai puțin, dar mai eficient – UE27 se concentrează pe rezultate mai bune și mai rapide în domenii politice specifice, reducând eforturile unde există percepția că activitățile nu au valoarea scontata. Atenția și resursele limitate se concentrează pe anumite zone politice; Mult mai mult împreună – Statele membre decid să aloce structurilor comune mai multe atribuții, resurse și putere decizională. Deciziile se iau mai rapid la nivel european și sunt implementate mai repede.

“Astăzi am sărbătorit aniversarea a 60 de ani de la semnarea tratatului de la Roma prin care a fost instituita Comunicatea Economică Europeană, moment în care au fost puse bazele Europei așa cum o stim astăzi. La initiațiva europarlamentarului Victor Negrescu am organizat dezbaterea Dialoguri Europene- Viitorul Europei. Din punctual meu de vedere singurul scenariu pentru o Europa Unită și puternică este Scenariul 5 ,mult mai mult împreună”, a declarat Chisnoiu Paul, coordonatorul interimar PES Activists Constanța.

D.N.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367