REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Peste 5 milioane de euro pentru 3 scanere în vamă, dar CARE NU FUNCŢIONEAZĂ!

Peste 5 milioane de euro pentru 3 scanere în vamă, dar CARE NU FUNCŢIONEAZĂ!

Replica API 14 iunie 2017 | 00:46 486

În urma unor controale dispuse de Președintele ANAF cu privire la funcționarea echipamentelor de scanare tip Roboscan, amplasate în puncte vamale de frontieră, s-a constatat faptul că din cele 15 scannere ale Direcției Generale a Vămilor, doar unul este în prezent funcțional, în punctul de frontieră Stânca - Costești. Amintim că, în 2012, statul român a plătit peste 200 de miliarde de lei vechi (echivalentul a circa 5 milioane de euro) pentru numai 3 scanere de ultimă generaţie şi instruirea a 12 vameşi din Vămile Constanţa şi Galaţi.

Astfel, directia de control din cadrul ANAF a constatat neregularități cu privire la încheierea și derularea contractului de mentenanță pentru aceste scannere și a sesizat organele abilitate în materie penală. "Precizăm că principala prioritate ANAF este aceea de prevenire și combatere a evaziunii fiscale și a contrabandei, iar funcționalitatea acestor scannere asigură un mijloc important în acest domeniu, în condițiile în care tehnologia la care am facut referire realizează imaginea radiografică a unui autovehicul, camion, container sau orice alt obiect cu dimensiuni similare în vederea depistării de mărfuri de contrabandă sau materiale interzise", potrivit unui comunicat. Conducerea ANAF a informat în scris Prim-Ministrul Romaniei cu privire la situația de fapt constatată, urmând ca pe baza analizei ce va fi realizată în cel mai scurt timp să fie prezentat Guvernului calendarul de reoperaționalizare a echipamentelor tip Roboscan. În acest context, amintim că statul român a plătit peste 200 de miliarde de lei vechi (echivalentul a circa 5 milioane de euro) pentru 3 scanere de ultimă generaţie şi instruirea a 12 vameşi din Vămile Constanţa şi Galaţi. Contractul a fost atribuit pe 9 octombrie 2012, în urma unei licitaţii la care s-au înscris doar două firme. Potrivit anunţului de atribuire, Autoritatea Naţională a Vămilor a semnat un contract pentru "Furnizarea de Echipamente mobile pentru scanarea mijloacelor de transport şi a containerelor- livrare/instalare/punere în funcţiune, precum şi instruirea a 12 persoane ale autorităţii contractante = 3 bucăţi", în valoare de 21.670.500 lei, fără TVA.

Citește și: Scanere de peste 200 de miliarde pentru Vama Constanţa, cumpărate de la o firmă agreată de SRI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cu siguranta poporul ca accepta maririle cretinilor ce si-le fac fara a cere si consimptamantul poporului ! Poate nu este cazul stiind situatia tuturor; ori aceasta demografie inseamna ca fiecare sa faca ce vrea ? Posibil si cu siguranta poporul in toamna acestui an as va cere dreptul cuvenit caci dupa atati ani de demo... traim chiat mai rau decat in vremea comunista !!!
0
1
si atunci ne e mai bine sa se mareasca salariile decat sa se face asemenea investitii? Vezi de cer PNL si PDL investitii?
0
0
specific,traditional,stramosesc,cea mai scumpa cale ferata,per kilometru,a tuturor timpurilor a fost bucuresti ,giurgiu,lucrare contractata de niste jidani din anglia pe la 1870,autostrada bechtel ,scumpa dar nefacuta,barocamera de infrumusetare de la spitalul de arsi,scumpa dar nefolositoare,podul neputintei de la agigea,scump foarte scump neterminat vesnic
1
1
Voi sinteti nebuni ??? Pai cine are interes ca aceste "masinarii" sa functioneze??? Nimeni, incepind cu vamesii si "pina sus..". Lasati oamenii fara piine....
4
0
Din 2012 abia acum s-a gasit unu sa faca galagie ca nu merg scanerele!dar si ce ieftine au fost,si de mare folos ptr infractotri!
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367