REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Peste 70 de copii din centrele de plasament petrec Paștele în sânul unei familii

Peste 70 de copii din centrele de plasament petrec Paștele în sânul unei familii

Replica API 2 mai 2016 | 12:23 270

Sărbătorile Pascale sunt în mare parte un prilej de bucurie pentru toată lumea, mai puțin pentru copiii aflați într-un centru de plasament. Pentru că mulți dintre ei nu știu ce înseamnă o familie, nu știu ce înseamă să petreci sărbătorile alături de cei dragi, constănțenii cu suflet mare au decis să ia în perioada sărbătorilor un copil acasă, pentru a se bucura cum se cuvine de Învierea Domnului.

Familiile cu suflet mare din Constanța au înțeles cât de important este pentru un copil, pentru care centrul de plasament înseamnă acasă, să aibă parte de căldura unui cămin. Anul acesta cel puţin 70 de copii petrec Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului în sânul unei familii de „împrumut” ori chiar împreună cu familia lor. „Cei care pot pleca în familiile lor și în famiile de vacanță, vor pleca se Paște. Când vorbim de famiilie de vacanță, ne referim la acele famiili care au stabilite în urmă cu ani de zile. De exemplu, avem copii care pleacă din 2008 în aceeași familie și este normal să se fi creat o legătură puternică între ei. Copii sunt deja obișnuiți cu aceste familii și se simt foarte bine”, a explicat Roxana Onea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa. Aceasta a mai afirmat că la nivelul Constanței sunt aproximativ 20 de copii care vor pleca în familiile de vacanță și peste 50 de copii care petrec Sărbătorile Pascale alături de familiile lor. Mulți dintre ei au plecat încă de la începutul vacanței școlare pentru a fi alături de părinți atunci când fac pregătirile pentru masa de Paște. Copiii se vor întoarce în centrele de plasament, marți 3 mai, deoarece miercuri, 4 mai, aceștia încep școala.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369