REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Plaja de la Năvodari, privită prin ochii unui turist! Cabral: „Pe plajă e Marele Zid Chinezesc“

Plaja de la Năvodari, privită prin ochii unui turist! Cabral: „Pe plajă e Marele Zid Chinezesc“

Replica API 5 mai 2016 | 00:52 451

Românii care au ajuns la Năvodari, în minivacanța de 1 mai, au făcut o alegere nu tocmai potrivită. Cei care au dorit bubuială, asfal, betone și sticlă au optat pentru stațiunea Mamaia, iar turiștii care au râvnit după relaxare și liniște au luat calea Năvodariului. Ei bine, anul acesta au avut parte de o reală surpriză: beton, fier, piatră aparentă și multe dale prefabricate!

Cei care se obișnuiseră ca plaja de la Năvodari să fie o experiență pitorească, o frumoasă poveste de dragoste cu natura… au fost total dezamăgiți de ceea ce au găsit în minivacanța de 1 mai. Cel puțin, la Năvodari! Unui dintre turiștii care au crezut că vor avea parte de câteva zile de relaxare la mare este și prezentatorul tv, Cabral.

Acesta a rămas dezamăgit de ceea ce a găsit și a avut grijă să împărtășească cu fanii săi experiența nepălăcută pe care a trăit-o pe litoralul românesc. „Plaja de la Navodari s-a schimbat dramatic! Îmi pare tare rău după vechea atmosferă din Năvodari. Cumva se formase în capul nostru că dacă vrei civilizație și bubuială, asfalt, beton și sticlă, te duci în Mamaia și asta găsești. În schimb, dacă voiai poveste, natură, stuf și nisip, lenevit la cearceaf și liniște… mergeai la Năvodari. Sistematizarea era departe, într-un fel erai mai aproape de natură. Pe plaja de la Năvodari, acolo unde noi ne obișnuiserăm cu stuful… acum e Marele Zid Cinezesc“, a scris Cabral, pe blogul său. „O chestie de beton ce separă plaja de rest și care merge însoțită de o promenadă de dale de la un cap la celălalt al plajei de la Năvodari (mă rog, practic vorbind Năvodari-ul este mai sus, aici vorbim de Mamaia Sat, dar popular, ceea ce era mai sus de Hanul Piraților era denumit Năvodari). Zidul e înalt cam de 140 de centimetri. Eu îl pot escalada, dar nu sărind ci cocoțându-mă. Din loc în loc există câte o scară sau o spărtură și așa poți ajunge la plajă. Din loc în loc sunt puse fântâni (la cum arată, cred că sunt gândite pentru apă potabilă). Pe partea dinspre localitate sunt puse bănci, pe zid sunt puse niște traverse de plastic tot cu rolul de bănci. Lucrarea în sine pare făcută la repezeală, multe plăci sunt strâmbe, altele sunt sparte, unele lipsesc. Din loc în loc sunt basoreliefuri cu motive maritime“, a mai notat prezentatorul tv.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614