REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Planuri îndrăzneţe pentru Muzeul de Arheologie „Callatis”

Planuri îndrăzneţe pentru Muzeul de Arheologie „Callatis”

Replica API 23 mai 2016 | 00:00 144

Muzeul de arheologie „Callatis” Mangalia a organizat sâmbătă seară mai multe manifestări culturale, în cadrul proiectului naţional „Noaptea Muzeelor”. În acest context, primarul Radu Cristian a declarat că anul acesta vor demara lucrările de modernizare a muzeului. Proiectul va fi implementat cu fonduri UE şi vizează extinderea şi modernizarea expoziţiei de bază, amenajarea de noi spaţii, precum şi valorificarea monumentelor istorice din incintă.

Astfel, întregul spaţiul actual va fi regândit, iar clădirea va beneficia de un nou etaj. Aici va fi amenajat un laborator de restaurare a exponatelor, o minisecţie de istorie modernă şi contemporană, precum şi o galerie de artă pentru artiştii locali sau pentru expoziţii temporare. „Întregul concept de modernizare va fi corelat cu restaurarea siturilor arheologice din oraş, astfel încât patrimoniul cultural şi istoric al Mangaliei să fie pus în evidenţă la adevărata sa valoare.

În perioada următoare vom finaliza proiectul de valorificare turisticăa zidurilor a fostei Cetăţi Callatis. Totodată, am întocmit documentaţia tehnică aferentă proiectului de modernizare a Casei de Cultură, precum şi un proiect de amenajare şi introducere în circuitul turistic a Movilei Documaci. Toate acestea se vor realize cu bani europeni, aceasta fiind cea mai importantă sursă de finanţare pentru valorificarea patrimoniului cultural şi istoric al Sudului Judeţului Constanţa”, a mai declarat edilul Mangaliei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614