REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Pleci de acasă şi nu laşi lucrurile în ordine? Te-ai putea trezi cu uşa spartă!

Pleci de acasă şi nu laşi lucrurile în ordine? Te-ai putea trezi cu uşa spartă!

Replica API 27 aprilie 2015 | 20:12 188

Vecini vigilenţi

Vecini vigilenţi

Pleci de acasă şi nu laşi lucrurile în ordine? S-ar putea să te trezeşti cu uşa spartă. Prin aşa ceva au trecut două familii din Constanţa, întrucât vecinii au sunat la 112, reclamând mirosuri suspecte, precizând că s-ar putea ca în apartamente să fie persoane decedate. Ambele cazuri s-au petrecut în Tomis Nord, militarii din cadrul ISU Dobrogea sesizând că este vorba de persoane plecate din localitate, care au lăsat mâncare pe masă sau robinetul de la chiuvetă deschis.

Poliţiştii constănţeni au atras atenţia cetăţenilor, în nenumărate rânduri, cu privire la luarea unor măsuri de protecţie a domiciliului în cazul în care se pleacă din localitate. Aceştia au punctat faptul că hoţii stau la pândă şi au câteva criterii după care se iau, precum praful de pe clanţa uşii, luminile stinse etc. Astfel, pe lângă sfatul de montare a unui sistem de alarmă, este indicat să rugaţi un vecin să mai arunce un ochi, eventual să lăsaţi cheia pentru a mai intra în locuinţă. Însă, ce te faci dacă “necazul” vine chiar din partea vecinului? Două astfel de cazuri au fost semnalate în Constanţa, în cartierul Tomis Nord, pe 23 aprilie anul curent. Prima sesizare la 112 s-a făcut la orele dimineţii, mai mulţi vecini reclamând că într-un apartament de pe strada Badea Cârţan nr. 17 se întâmplă ceva suspect, întrucât de acolo iese un miros suspect, aceştia crezând că este vorba despre o persoană decedată. Ajungând la faţa locului, militarii din cadrul ISU Dobrogea, de la Detaşamentul Constanţa oraş, au aflat că nu este vorba de nici un miros înţepător, vecinii crezând, de fapt, că sunt în pericol de inundaţie. În apartament erau probleme cu apa, însă nu exista nici un pericol. În plus, locatarii au admis că s-au folosit de pretextul mirosului pentru ca pompierii să vină mai repede. Cât despre proprietarii locuinţei, aceştia erau plecaţi de la domiciliu. Ulterior, în jurul orelor 18.00, un alt apel prin 112 era iniţiat, solicitându-se o deblocare de uşă pe bulevardul Tomis nr. 326. De fapt, oamenii au sunat la Secţia 2 Poliţie pentru a reclama un miros suspect, poliţiştii solicitând sprijinul pompierilor. Ajunşi la locul cu pricina, militarii au constatat că este vorba despre mâncare lăsată pe masă, care s-a stricat şi emana un miros înţepător. Mai exact, proprietarul era plecat din localitate de 2 săptămâni, lăsând mâncarea pe masa din bucătărie.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367