REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

PNL anunţă „majoritatea negociată” pentru Blaga şi forţează schimbarea lui Tăriceanu de la şefia Senatului

PNL anunţă „majoritatea negociată” pentru Blaga şi forţează schimbarea lui Tăriceanu de la şefia Senatului

Replica API 2 februarie 2015 | 22:45 248

Liderul grupului fostului PDL din Senat, Dumitru Oprea, a anunţat duminică la finalul şedinţei grupurilor parlamentare PNL că la Senat liberalii ar avea o majoritate negociată, iar la nivel informal este vehiculată varianta preluării şefiei acestei camere a Parlamentului de către Vasile Blaga. În acest moment PNL şi PDL au 63 de membri, iar calculele de răsturnare a lui Călin Popescu Tăriceanu se bazează pe voturile independenţilor - 7, ale UDMR -8, nefiind excluse ruperea de la UNPR, care deţine 12 mandate. De asemenea, sunt luaţi în calcul şi pesediştii care i se vor alătura lui Mircea Geoană. În acest moment, grupul PSD+UNPR are 77 de membri.

Liderul grupului fostului PDL din Senat, Dumitru Oprea, a anunţat duminică la finalul şedinţei grupurilor parlamentare PNL că la Senat liberalii ar avea o majoritate negociată, iar la nivel informal este vehiculată varianta preluării şefiei acestei camere a Parlamentului de către Vasile Blaga.

Dumitru Oprea a susţinut că în Senat, în curând, ”grupurile de forţă” vor fi inversate.

Oprea a fost întrebat dacă în prezent, înainte de începerea sesiunii parlamentare, pe câte voturi se bazează în plus faţă de cele ale grupului noului PNL. ”Suficiente încât să devenim majoritari”, a replicat senatorul PNL.

El a fost întrebat dacă au liberalii suficiente voturi pentru a deveni majoritari. ”Eu zic că da”, a replicat Oprea, confirmând negocieri purtate cu ”succes”.

Cu toate acestea, senatorul a evitat să confirme oficial dacă demersul PNL vizează preluarea şefiei Senatului de către Vasile Blaga.

De asemenea, prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a afirmat că iniţierea demersului pentru schimbarea şefului Senatului va fi făcută în momentul în care există ”garanţia” că liberalii au majoritate în Senat.

Orban a menţionat că un eventual candidat la şefia acestei camere va fi propus de grupul PNL şi validat la nivelul Biroului Politic Naţional al partidului.

Potrivit unor surse din PNL, actualul co-preşedinte al partidului Vasile Blaga ar urma să fie propus pentru a ocupa şefia Senatului, în cazul în care PNL va obţine o majoritate în această cameră a Parlamentului.

gandul.info

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218