REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

PNL Constanţa: Ponta este preocupat de luptele lui mediatice sterile cu Băsescu

PNL Constanţa: Ponta este preocupat de luptele lui mediatice sterile cu Băsescu

Replica API 18 aprilie 2014 | 00:00 170

Comunicat de presă PNL Constanţa:

"Victor Ponta şi Traian Băsescu fac, din păcate, din România o ţară în care preşedintele şi premierul se acuză de corupţie şi fac declaraţii pe un ton care seamănă cu cel al unei căpetenii de bandă sau al unor lideri ai lumii interlope. Aceste preocupări meschine şi apetenţa pentru lupte televiyate ale lui Victor Ponta şi Traian Băsescu au ca rezultat doar o slabă guvernare a ţării, într-o perioadă în care contextul regional este de aşa natură încât ar solicita un efort de întărire inclusiv a economiei.

România trebuie condusă cu responsabilitate, iar întreaga clasă politică să discute lucruri de consens, precum strategia de politică externă a României, dată fiind conjunctura regională.

Victor Ponta, preocupat de luptele lui mediatice sterile cu Traian Băsescu, pare că nu mai găseşte timpul pentru o legislaţie completă de reformare a cadrului fiscal-bugetar, anunţând introducerea doar a scutirii impozitului pe profitul reinvestit, o soluţie incompletă şi nepredictibilă.

PNL s-a referit la necesitatea adoptării a două măsuri, eliminarea impozitului pe profitul reinvestit fiind doar una dintre ele, însă măsura cu adevărat importantă şi care poate avea un efect substanţial pentru mediul de afaceri şi pentru economia ţării este reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator.

PNL consideră că, dacă nu se adoptă ambele măsuri, efectul în plan economic nu va fi cel aşteptat. Guvernul oferă de fapt jumătăţi de măsură pentru problemele reale ale economiei.

Din consultările noastre cu reprezentanţii mediului de afaceri a reieşit nevoia elaborării şi aplicării unui set de măsuri de relaxare fiscală, gândite concertat, şi nu impuse ca "perioade de probă" cu termen limitat de aplicare, până la sfârşitul anului 2015, cum intenţionează actualul guvern. Mediul de afaceri are nevoie de predictibilitate fiscală pentru a-şi gândi şi fundamenta planurile de investiţii pe termen mediu şi lung, nu de legi ce reglementează măsuri tranzitorii.

Din acest motiv, intenţia PNL privind depunerea unei moţiuni de cenzură rămâne în picioare, iar grupurile parlamentare lucrează la textul care va fi gata până la 30 aprilie".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108