REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

PNL merge la Cobadin pe mâna unui preot. Palaz: Există suspiciuni că a „turnat” la Securitate!

PNL merge la Cobadin pe mâna unui preot. Palaz: Există suspiciuni că a „turnat” la Securitate!

Replica API 26 mai 2016 | 01:51 1332

Campanie cu acuzaţii grave

Campanie cu acuzaţii grave

Preoţii au voie să candideze la alegerile locale din acest an, cu condiţia… să nu ducă politica în bisericile în care slujesc pentru enoriaşi! Anunţul, evident, formulat în alţi termeni de către Biserica Ortodoxă Română, a dat „ghes” mai multor feţe bisericeşti, între care şi una de la Constanţa. Deşi, iniţial, reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului spuneau că nu există la nivelul judeţului nostrum nici un preot care să candideze, iată că realitatea spune altceva: la Cobadin, PNL se prezintă în faţa cetăţenilor cu Cornel Cocoş.

El este nimeni altul decât preotul localităţii, dar care, pe perioada campaniei electorale, s-a suspendat din funcţie, pentru a nu amesteca hainele preoţeşti cu politica. Rămâne de văzut şi dacă va fi ales primar, asta mai cu seamă că există un partid care reclamă că acesta ar avea probleme grave! Mai exact, PMP susţine că preotul ar fi fost collaborator al fostei Securităţi! Ce spune preşedintele PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, despre declaraţiile celor de la PMP? Mai nimic, preferând să îl ia din nou în derâdere pe liderul PMP Constanţa, Claudiu Palaz.

„Oricum, vor fi verificaţi din acest punct de vedere toţi candidaţii”, a spus Dragomir. În ceea ce priveşte preotul-candidat, Dragomir a precizat: „Cornel Cocoş este în această perioadă suspendat (nu mai slujeşte). Am discutat cu IPS Teodosie, să nu facem vreo greşeală, chiar eu am cerut dispensie pentru ca domnul Cocoş să poată candida”, a explicat Dragomir.

Revenind la acuzaţiile PMP, de precizat că filiala judeţeană Constanţa, prin preşedintele Claudiu Palaz, a transmis o adresă către Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii prin care a solicitat verificarea a doi dintre candidaţi ai PNL. „În timpul campaniei electorale, în urma discuţiilor cu cetăţenii din localitatea Cobadin, am primit mai multe informaţii, de la mai multe persoane, potrivit cărora PNL a desemnat candidat la primărie un posibil colaborator al Securităţii.

Practic, ni s-a spus că fostul preot Cornel Cocoş, cu care PNL candidează la Primăria Cobadin, a“turnat” la Securitate şi mulţi cetăţeni ai comunei Cobadin au avut de suferit din cauza lui. Însă, candidatul PNL la primărie nu este singurul posibil fost colaborator, ci a pus pe lista lui de consilieri o altă persoană despre care locuitorii din Cobadin spun că a colaborat cu Securitatea, respectiv pe Cornel Zamfir.

Situaţia aceasta este una gravă şi nu poate fi lăsată aşa. Nu putem tolera ca asupra unor candidaţi la primărie şi la consiliul local să existe nici cea mai mică suspiciune de colaborare cu Securitatea. Nu putem permite ca vreun partid să trimită în cursa electorală vreun fost colaborator al Securităţii. Din aceste motive, PMP Constanţa a sesizat Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, pentru a lămuri întreaga situaţie şi a ne spune concret dacă cei doi candidaţi ai PNL au fost colaboratori sau lucrători ai Securităţii. Pentru ca situaţia să fie şi mai gravă, atât Cornel Cocoş, cât şi Cornel Zamfir au semnat declaraţia pe propria răspundere, aşa cum prevede legea în momentul depunerii candidaturilor, cum că nu au colaborat cu Securitatea”, a transmis Claudiu Palaz.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
irina nicolae sotie de popa cobadin?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614