REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Poliţia are nevoie de ajutor pentru identificarea unui cadavru găsit într-o cutie!

Poliţia are nevoie de ajutor pentru identificarea unui cadavru găsit într-o cutie!

Replica API 9 decembrie 2016 | 00:00 161

Cooperare internaţională

Cooperare internaţională

Poliţia Română, prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, cooperează cu birourile Interpol din ţările vecine şi Interpol Wiesbaden pentru identificarea unui cadavru cu identitate necunoscută, descoperit în Germania. Oricine poate da detalii cu privire la identificarea persoanei este rugat să anunţe imediat Poliţia Română sau autorităţile judiciare germane.

Mai exact, la data de 5 iulie 2016, un cadavru a fost găsit într-o cutie metalică, pe râul Elba, în apropiere de Dessau, Germania. Până în acest moment nu s-a putut identifica victima, dar din informaţiile existente, se crede că este vorba de o persoană care provine din sud-estul Europei. În urma autopsiei a rezultat că era vorba de un bărbat, pe corpul acestuia fiind descoperite mai multe urme de violenţă. Semnalmentele persoanei în cauză: bărbat, vârsta între 45 şi 60 de ani, corp atletic, greutate de circa 75 de kilograme, înălţime de circa 1,80 metri. Pe antebraţul stâng avea un tatuaj cu inscripţia ,,Michaela”, iar pe degetul inelar stâng purta un inel gravat pe interior cu inscripţia ,,Michaela”.

Examinarea criminalistică efectuată de poliţia din Saxonia –Anhalt a relevat faptul că moartea a vut loc cu câteva săptămâni înainte de a fi găsit cadavrul. Cadavrul a fost descoperit într-o cutie metalică, veche, parţial ruginită. Din anchetă a rezultat că acest tip de cutie a fost produs la scară largă până în 1991. Pe partea din faţă a acesteia a fost decoperită inscripţia ,,Albert Gluck” scrisă cu cerneală neagră. Două etichete au fost descoperite lipite în interior, una cu inscripţia „Original BETRA Qualitat” şi alta cu inscripţia „Mainzelmannchen” (personaje animate) pe care era scris ,,ZDF” (Televizunea Publică Germană).

Reconstrucţia facială efectuată de autorităţile judiciare germane prezintă înfăţişarea aproximativă a persoanei descoperite. Ancheta a relevat faptul că respectiva cutie metalică a fost aruncată în râul Elba de pe un pod al Autostrăzii A9, situat între intersecţia A9 „Coswing” şi intersecţia 10 „Vockerode”. Analiza biochimică a urmelor prelevate a relevant faptul că bărbatul a locuit în Germania cel puţin în ultimii 10 ani, cu celule stem care îi dau originea în sud-estul Europei. Din anchetă au rezultat indicii că persoana cu identitate necunoscută ar fi locuit, până să ajungă la vârsta de 35 de ani, într-o ţară din sud-estul Europei. De exemplu: Iugoslavia, România, Bulgaria sau alte ţări vecine, până la momentul mutării în Germania.

De asemenea, se pare că ar fi locuit mai degrabă într-o zonă fără ieşire la mare decât într-una de litoral. Întrebările anchetatorilor: Cine poate identifica persoana necunoscută? Cine a văzut-o înainte de 5 iulie 2016? Unde a fost văzută înainte de 5 iulie 2016? Cine poate da detalii în legătură cu bunurile găsite (cutia metallică, inelul)? Cine poate da detalii cu privire la tatuaj sau la numele din tatuaj? Cine a observant ceva util anchetei în zona podului de pe Autostrada A9, înainte de 5 iulie 2016? Oricine consideră că deţine informaţii care pot ajuta ancheta este rugat să contacteze cea mai apropiată unitate a Poliţiei Române. De asemenea, poate contacta autorităţile germane: Telefon: +49-340-6000-291, email: lfz.pd-ost@polizei.sachsen-anhalt.de.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102