REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Poliţiştii constănţeni „dau din casă”: au fost închişi noaptea în biserici, să prindă hoţii

Poliţiştii constănţeni „dau din casă”: au fost închişi noaptea în biserici, să prindă hoţii

Replica API 26 ianuarie 2017 | 23:59 443

Supărarea oamenilor legii schimbă regulile la cutia milei!

Supărarea oamenilor legii schimbă regulile la cutia milei!

Acuzaţii grave în rândul poliţiştilor din Constanţa. Aceştia sunt supăraţi pentru faptul că sunt puşi... să muncească. Acuză că au fost închişi în biserici, câte unul, pentru a face pândă şi asta pentru că mai multe biserici de la malul mării au fost prădate de hoţi. Însă, ei consideră că şeful Poliţiei Municipiului Constanţa a gestionat greşit situaţia.

„În ultima perioadă, în municipiul Constanţa, două lăcaşe de cult au fost călcate de hoţi. Şi de ce nu ar fi nişte ţinte ale hoţilor, din moment ce bisericile sunt, probabil, singurele instituţii care, în mod ciudat, nu trebuie să respecte Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor – republicată, în sensul că nu îşi asigură bunurile cu agenţi de pază. De la acest context, în urma studierii ultimelor tehnici de prindere a hoţilor, şeful Poliţiei Municipiului Constanţa, cms. şef Tudorel Dogaru a pus pe hârtie un Plan de acţiune. Iar în acest plan de acţiune, a dispus ca poliţiştii de la toate secţiile de poliţie, atât de la ordine publică, cât şi de la investigaţii criminale, în intervalul 22:00 - 07:00, să fie repartizaţi câte UNUL, în fiecare lăcaş de cult de pe raza municipiului Constanţa.

Vorbim de aproximativ 50 de lăcaşe de cult în care a fost închis, la propriu, câte un poliţist. Doar el şi Dumnezeu, într-o comuniune ce a durat 9 ore, timp în care a avut ocazia unică de a fi în dialog cu divinitatea. Cu excepţia Secţiei 2 Poliţie, unde colegii au sesizat reprezentanţii Filialei Constanţa a Sindicatului Poliţiştilor Europeni EUROPOL, şi unde au fost planificaţi câte doi poliţişti, la toate celelalte secţii, poliţiştii au fost carne de tun”, potrivit sindicateuropol.ro. Însă, potrivit unor surse din Poliţie, aceste acuzaţii sunt nefondate, iar cei ce reclamă sunt nemulţumiţi, de fapt, că sunt puşi la muncă. Pânde se fac în Poliţie, chiar dacă e vorba de un singur poliţist. În plus, la mijloc ar fi vorba şi de o ilegalitate, în sensul că „reclamagiii” ar fi dat în vileag metodele de prindere a infractorilor şi acestea nu mai pot fi puse în aplicare.

Reacţia IPJ şi a Arhiepiscopiei

Reprezentanţii IPJ Constanţa au precizat că analizează situaţia, iar după câteva ore de la plângerile agenşilor, au venit şi cu un punct de vedere: „Referitor la apariţia în mass-media a informaţiilor conform cãrora în noaptea de 23 ianuarie a.c., mai mulţi poliţişti constãnţeni au fost “încuiaţi” în lãcaşe de cult pe raza municipiului Constanţa, pentru a pãzi lãcaşurile de cult, pentru corecta informare a opiniei publice, facem urmãtoarele precizãri: în noaptea de 23 ianuarie a.c., Poliţia Municipiului Constanţa a desfãşurat activitãţi specifice pentru prevenirea şi combaterea furturilor, sens în care au fost angrenate efective cu atribuţii în domeniu.

Dispozitivele au fost constituite în aşa fel încât au existat poliţişti atât în interiorul clãdirilor vizate, cât şi în exteriorul acestora, pentru a exista posibilitatea unei reacţii promte, proporţionale şi eficiente, în situaţia în care ar fi fost depistate persoane bãnuite de comiterea infracţiunii de furt. Astfel de activitãţi sunt organizate periodic, având ca principal criteriu situaţia operativã, fãrã a avea drept scop paza anumitor obiective”, transmite IPJ Constanþa. şi Arhiepiscopia Tomisului a transmis un punct de vedere pe acest subiect:

„Urmare a situaţiei generate de spargerea a patru biserici din municipiul Constanţa de cãtre autori încã necunoscuţi, Arhiepiscopia Tomisului a decis ca, de acum înainte, fiecare parohie sã gestioneze valorile bãneşti astfel încât sã nu mai rãmânã sume de bani peste noapte în biserici. Aşadar, în fiecare zi, dupã încheierea activitãţii bisericeşti, preoţii vor centraliza donaţiile fãcute şi le vor depune în locuri sigure (conturi în bãnci, seifuri etc.)”, transmite Arhiepiscopia.

Liliana CHIRU, Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si au prins hotii ?Sau doar le au iesit duhurile rele din buzunare? Dorel finu e baiat fain- baiat de baiat , Danutza nu va mai luati de managementul defectuos, ma ca nu e chiar asa, cu exceptia nasului - incasarile de la Srl Circulatia SA
3
0
Popii sa se organizeze, sa isi angajeze agenti de paza, ca nu platesc impozite ptr nimic si sunt plini de bani. Nu agenti de politie.
3
0
Aia de la sectia 2 nu stiu sa prinda nici macar curvele de pe bulevard.
5
0
Ce aveti mai cu Dogaru? A facut si el ce l a invatat nasu Dancu... Dancu a transformat rutiera in SRL si asta a incercat si el ca patron...
8
3
sa va ia dracu de militieni...una, doua va puneti fustele in cap..
3
2
Politistii si-au petrecut aceste nopti in biserici avand alaturi , foarte aproape , bidoanele de vin , pe popalai si pe preotese ... Doar in opt cazuri , politistii s-au facut pulbere , incercand sa-i bata pe popalai la beutura si mancare , iar in trei cazuri au facut huta-huta cu popalaii , In celelalte 38 de cazuri politistii le-au incalzit pe preotese si le-au facut masaj erotic cu penetrare ...
1
0
ma intreb si io ca omu, daca il apauca pe un politist pantecaraia adik treburi biologice, ce faceau,unde mergeeau?? in altar, in strana, faceau sub covor??, numai un idiot ca Dogaru putea gandi asa ceva,..un politist lingau si pupincurist, care nu si-a gasit niciodata locul in institutie,..asta este bun la punct control,...
6
5
decit sa stea prin baruri mai bine in biserici ca cei de la sectia 5 stau numai in barurile de la cet sau poarta 6
3
2
Fanfara, politia circulatie, jandarmeria, salupe militare etc. Cate hectare de pamant are sub ascultare epitropia teodosatului ? O sa va cruciti: e stat in stat !
3
0
Bisericile sa fie dotate cu seifuri!!! Urmatoarea miscare e sa inceapa sa dea bani cu camata!
5
0
au fost inchisi in Biserica pentru rugaciuni,,sa le erte pacatele,
3
1
Ca si predecesorii lor , se pare , ca unii sefi de Politie pupa poala popii si ii doare in pwla de subordonati ! Ei sa-si tina scaunele caldute si sa dea bine la bilanturi.
14
0
toti banii trebuie dusi la nefericitu teoctist SPAGOVEANU
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367