REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Poliţiştii constănţeni s-au întâlnit cu vârstnicii la Prefectură: au vorbit despre metoda „Accidentul”

Poliţiştii constănţeni s-au întâlnit cu vârstnicii la Prefectură: au vorbit despre metoda „Accidentul”

Replica API 28 februarie 2015 | 23:39 171

La sediul Instituţiei Prefectului Judeţul Constanţa, la data de 26 februarie a.c., s-a desfăşurat întâlnirea lunară a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice. Pe lângă punctul de pe ordinea de zi, oameniilegii au discutat despre înşelăciunile prin metoda “Accidentul”.

Sub coordonarea prefectului Constanţei, la întâlnire au participat membrii Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice, membrii Comitetului Consultativ de Dialog Civic, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul I.P.J Constanţa, directori ai instituţiilor deconcentrate cu atribuţii privind persoanele vârstnice. Poliţiştii au oferit sfaturi preventive în vederea prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului, a tâlhăriilor şi înşelăciunilor. În urma acestui dialog civic s-a stabilit o continuare a colaborării cu Consiliul Judeţean al Persoanelor Vârstnice pentru perioada următoare, poliţistii de proximitate şi cei ai structurii de prevenire a criminalitătii urmând a organizara focus-grupuri, pentru a identifica problemele cu care se confruntă vârstnicii şi a veni în întâmpinarea acestora, precum şi iniţierea unor campanii informativ - preventive în rândul persoanelor vârstnice. De asemenea, s-a adus în discuţie prevenirea faptelor de înşelăciune prin metoda ”Accidentul”, care deşi a fost intens mediatizată, continuă să facă victime (persoanele în vârstă sunt apelate telefonic de diferite persoane care îşi declină, în fals, calităţi oficiale şi, sub pretextul implicării unei rude apropiate într-un accident rutier, solicită sume mari de bani, pentru soluţionarea favorabilă a falsului accident).

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102