REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Poliţiştii de la Economic, percheziţii în paralel cu DIICOT Galaţi la evazioniştii care vând vin făcut din spirt

Poliţiştii de la Economic, percheziţii în paralel cu DIICOT Galaţi la evazioniştii care vând vin făcut din spirt

Replica API 23 octombrie 2014 | 01:35 190

Pericol pentru consumatorii de băuturi alcoolice

Pericol pentru consumatorii de băuturi alcoolice

După ce în luna iunie a anului curent oamenii legii au băgat în „faliment” o fabrică de „otravă” care funcţiona la Mihai Viteazu, coordonată de soţii Lucian şi Viruţa Pavel, acolo unde se producea (şi vindea) vinul denumit Carasa şi Bolta Rece, dar care numai struguri nu conţinea, iată că alte asemenea fapte ies la iveală. Din câte se pare, astfel de îndeletniciri le au mai mulţi indivizi, care aruncă pe piaţă adevărate bombe pentru sănătatea populaţiei. Marţi, 21 octombrie, procurorii DIICOT Galaţi au descins în mai multe judeţe, inclusiv în Constanţa, vizaţi fiind membrii unor grupări infracţionale, care achiziţionau spirt de la societatea Marex din Brăila, ce aparţine lui Marin Moraru, care ocupă locul 8 în Top 50 cei mai bogaţi fermieri, după care îl distribuiau sub denumirea unor produse ca loţiuni de corp sau soluţii de parbriz, apoi îl prelucrau în fabricile clandestine din judeţe şi îl vindeau ca vin, votcă, coniac etc. În paralel poliţiştii Serviciului Investigarea Fraudelor (SIF) din Constanţa cu sprijinul celor de la Serviciul de Acţiuni Speciale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au efectuat 33 de percheziţii domiciliare, fiind vorba de un dosar instrumentat încă din luna aprilie a acestui an.

Percheziţiile derulate de Serviciul Investigarea Fraudelor (SIF) din Constanţa au fost efectuate la sediile sociale declarate şi la punctele de lucru aparţinând unor societăţi comerciale specializate în producerea şi comercializarea băuturilor alcoolice spirtoase şi nespirtoase, precum şi la domiciliile mai multor persoane bănuite de evaziune fiscală. Activitatea s-a desfăşurat într-un dosar aflat în instrumentarea poliţiştilor SIF din luna aprilie 2014, când aceştia s-au sesizat din oficiu de acte de evaziune fiscală efectuate de către un administrator al unei societăţi comerciale din Constanţa. Administratorul, un bărbat de 45 de ani, din Constanţa, în cursul anului 2014, ar fi contrafăcut băuturi alcoolice (vin), pe care ulterior l-ar fi comercializat, veniturile obţinute nefiind evidenţiate în actele financiar contabile, sustrăgându-se astfel de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul consolidat al statului. Cu ocazia percheziţiilor efectuate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor documente de evidenţă contabilă, extracontabilă, tehnică IT şi 6.000 lei. De asemenea, au fost conduse la sediu IPJ Constanta pentru audieri 38 de persoane. Totodată, poliţiştii au identificat 3.860 de litri de vin, produse ce au fost sigilate în vederea efectuării analizelor de laborator. Activitatea a beneficiat de sprijinul de specialitate al DIPI. Poliţiştii SIF Constanţa continuă cercetările în vederea stabilirii prejudiciului adus bugetului statului şi a stabilirii tuturor persoanelor implicate în evaziunea fiscală. Menţionăm faptul că, bărbatul este cercetat şi de către DIICOT Galaţi, pentru fapte de evaziune fiscală, în 4 din cele 33 de locaţii fiind efectuate percheziţii împreună cu poliţiştii BCCO Galaţi.

Fostul deputat Ioan Holban şi afaceristul Ioan Vasile Păcurar, parte din nucleul din Maramureş

Procurorii DIICOT au descins, marţi, 21 octombrie, în Brăila, Constanţa, Tulcea, Bacău, Harghita, Covasna, Braşov, Mureş, Maramureş şi Bucureşti. În urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit că mai multe persoane de pe raza municipiului Brăila (L.M., L.T., P.L., V.D., D.M.C., A.M.C.) au constituit un grup infracţional organizat în vederea determinării şi înlesnirii comiterii de către alte nuclee infracţionale organizate a infracţiunilor de evaziune fiscală şi de deţinere şi producere, în afara unor antrepozite fiscale, a unor bunuri supuse accizării. Astfel au fost descoperite mai multe nuclee infracţionale ce acţionează, în mod conjugat, în vederea obţinerii de alcool etilic, prin filtrarea alcoolului medicinal, în următoarele judeţe ale ţării: Tulcea şi Constanţa (grup infracţional condus de numiţii S.T. şi S.D.), Braşov (grup infracţional condus de numitul V.M.G.), Covasna (grup infracţional condus de numitul K.F.G.), Harghita (grup infracţional condus de numitul C.I.C.), Mureş (grup condus de numitul C.M.T.). De asemenea, membrii grupului infracţional din municipiul Brăila au interacţionat, pe linie infracţională, cu o altă grupare constituită pe raza judeţului Maramureş, condusă de afaceristul Ioan Vasile Păcurar. Din câte se pare, la audieri a fost dus şi fostul deputat maramureşean, Ioan Holban, care i-at fi vândut lui Păcurar fabrica de oet de la Seini, acolo unde acesta a produs alcoolul contrafăcut. Potrivit procurorilor DIICOT, miercuri, 22 octombrie, la orele prânzului, erau reţinute 19 persoane.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367