REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Poliţiştii de la Garda de Coastă se plâng că muncesc mult pe bani puţini

Poliţiştii de la Garda de Coastă se plâng că muncesc mult pe bani puţini

Replica API 22 octombrie 2014 | 00:19 171

La Negru Vodă vin cu apa de acasă

La Negru Vodă vin cu apa de acasă

Poliţiştii din cadrul Gărzii de Coastă susţin că au ajuns la limita răbdării, în perioada următoare nefiind excluse nişte proteste. Pe lângă faptul că nu s-a respectat majorarea salarială cu 75% pentru zilele lucrate sâmbăta, duminica şi pe timpul sărbătorilor legale, oamenii legii susţin că au şi condiţii inumane de lucru. Spre exemplu, se pare că la Postul din Negru Vodă nici nu există apă curentă, angajaţii fiind nevoiţi s-o aducă de acasă, în bidoane.

„Vă aducem la cunoştinţă despre faptul că, pe data de 10.09.2014, organizaţia noastră, împreună cu conducerea Gărzii de Coastă, a participat la şedinţa în care au fost prezentate problemele cu care se confruntă poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în urma căreia s-a întocmit minuta cu toate cele discutate pe timpul întâlnirii. În urma discuţiilor purtate cu membrii din organizaţia noastră, constatăm că toate cele prezentate în acea şedinţă şi prinse în minută nu au fost rezolvate favorabil, în mod special pontarea cu orele lucrate conform jurnalului de bord de pe nava Ştefan cel Mare, nedecontarea cheltuielilor de transport conform OMAI 51/2014 (SPF Negru Vodă), nerespectarea OUG 37/24 şi OMAI 101/2014 ce reprezintă majorarea salarială cu 75% pentru zilele lucrate sâmbăta, duminica şi sărbătorile legale, a fost solicitat ca centralizatorul lunar al orelor prestate în astfel de condiţii prevăzut la Anexa numărul 1 să fie întocmit corect şi în conformitate cu reglementările legale în vigoare de către persoanele cu atribuţii în acest sens şi emiterea dispoziţei de personalul care trebuie să beneficieze de aceste drepturi. Faţă de cele prezentate mai sus, ne rezervăm dreptul de a vă avertiza că în perioada următoare vom iniţia proteste în faţa Gărzii de Coastă până la soluţionarea favorabilă a tuturor problemelor”, se arată într-un comunicat de presă al Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP), semnat de Iulian Surugiu. În plus, potrivit membrilor SNAP Constanţa, problemele ar fi mult mai grave. Spre exemplu, sediile de la Ostrov, Băneasa şi Negru Vodă ar arăta sub orice critică, iar la Negru Vodă nici nu există apă curentă, oamenii fiind nevoiţi s-o care cu bidoanele de acasă sau din împrejurimi.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614