REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

POTECA LUI NEPTUN, în Rezervaţia Marină Vama Veche - 2 Mai

POTECA LUI NEPTUN, în Rezervaţia Marină Vama Veche - 2 Mai

Replica API 27 august 2016 | 00:00 409

“Rezervația Marină Vama Veche–2 Mai”, aflată în custodia Institutului Național de Cercetare- Dezvoltare Marină “Grigore Antipa”, este mai puțin cunoscută ca Arie Protejată, mai mult fiind apreciată, de turiștii nonconformiști, în sezonul estival. Regulile dintr-o astfel de zonă sunt mai restrictive, dar și mai puțin cunoscute.

Tocmai de aceea, echipa Mare Nostrum împreună cu voluntarii săi și membri Junior Rangers, din 2 Mai, au hotărât să-și intensifice acțiunile de informare și conștientizare prin crearea unui traseu tematic interpretativ și prin diseminarea unui ghid de recomandări, adresat iubitorilor de natură.

Pe o distanță de 3 km, între Vama Veche și 2 Mai, “Poteca lui Neptun”, pe care se află amplasate cinci panouri interactive – care conțin date despre aria marină, harta acesteia, păsări, scoici și animalele întâlnite în zonă, atrage atenția asupra îmbunătățirii stării de conservare a habitatelor și speciilor marine importante, sub aspect floristic și faunistic, din Rezervașia Naturală Vama Veche–2 Mai.

Pentru elaborarea traseului a fost folosită metoda interpretării naturii, o metodă inovativă și educativă prin care se urmărește nevoia de cunoaștere și curiozitatea turiștilor și oferă semnificații mediului marin, inpirație, noi opotunități de petrecere a timpului liber, în mod plăcut și educativ, pentru a-i face pe oameni să revină cu plăcere în aceste locuri.

Panourile te invită, printr-un joc de cuvinte, să ajungi să afli mesajul pe care echipa Mare Nostrum îl lansează, ca o provocare pentru toți cei cărora le pasă de conservarea și protejarea mediului natural. Proiectul “Potecă spre conservarea Rezervației Marine Vama Veche - 2 Mai” este finanțat de Fundația pentru Parteneriat și Mol România, în parteneriat cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină “Grigore Antipa”.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367